Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoca


Autor Poruka

Marijanica97

22.08.2017. 02:15

Postovani
Poslednji odnos bio je 13.05, menstruacija je dosla 2 nedelje nakon toga, takodje je bila i sledeca u julu kao i ova sada u avgustu. Menstruacije su trajale 5-6 dana kao i obicno, ali sam u dilemi da li je to mozda implantacija. Test sam radila lre mesec dana,znaci 2 meseca nakon odnosa.. pokazao se kao negativan, medjutim radjen je popodnevnim urinom. Da li ipak postoji mogucnost da sam trudna?

Ivo Balenović, dr. med.

22.08.2017. 23:45

Poštovana, prema svemu navedenom ne postoji mogućnost trudnoće.

znamdanistaneznam20

09.09.2017. 18:20

Poštovani,

Mjesecnice su mi u pravilu redovne. 28-33 dan. Jednom do dva puta godišnje dogodi se da kasni po 10tak dana i to u pravilu početkom ljeta i jeseni zbog promjene vremena/klime ili zbog stresa (ispitni rokovi?)
Zadnja menstruacija završila mi je 3.8.2017. kada sam trebala dobiti iduću oko 24.-25.8 osjećala sam neke od simptoma poput laganog grčenja ili boli u donjem dijelu leđa, čak mi se i pojavio znak da i bi mogla doći (drugačiji iscjedak malo tamniji kao i obično i pred menstruaciju ili prvi dan iste).Međutim u tom sam razdoblju boravila izvan klime u kojoj inače boravim odnosno kako sam bila u planinama a nekoliko dana kasnije i na moru gdje sam se kupala. Mjesečnica mi se na kraju nije pojavila. Nekoliko dana nakon vratila sam se u mjesto stalnog prebivališta i očekivala da će svaki čas doći budući da sam nekoliko dana prije osjećala simptome. Danas je 44 dan ciklusa, mjesečnica mi se još nije pojavila a 31 i 32 dana ovog ciklusa imala sam odnose bez zaštite, smatrajući da su mi neplodni dani jer mjesečnica svakako mora doći uskoro. 35 dana ovog ciklusa počela sam konzumirati klavocin bid zbog jake gnojne angine i povišene temperature.
Zanima me postoji li mogućnost da mi se ova mjesečnica odgodila i da su nekim čudom nastupili plodni dani u vremenu snošaja, odnosno postoji li ikakva mogućnost trudnoće u ovom razdoblju?? Utječu li antibiotici na produljivanje ciklusa? Trenutno nemam nikakve simptome pmsa i ne osjećam da bi menstruacija mogla uskoro nastupiti.
Ispričavam se na duljem objašnjenju i upitu
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

10.09.2017. 23:45

Poštovana, antibiotici sigurno nisu poremetili ciklus. Teško je točno kazati o čemu se radi, ali moguće je da nije došlo do ovulacije, ili je ona nastupila kasnije nego uobičajeno. Plodni dani se računaju prema danu ovulacije, a kako se ne može znati kada je došlo do ovulacije ne mogu se utvrditi niti plodni dani. Mogućnost trudnoće postoji, iako mala, stoga preproučam da učinite test. Ukoliko je negativan savjetujem uzv pregled i eventualno hormonski status.