Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća i dječje gliste


Autor Poruka

mrvica03

16.05.2007. 16:25

Molim Vas za pomoć! Sinu (3 god.) i meni su dijagnosticirane dječje gliste. Dobio ih je, najvjerojatnije, u jaslicama (teta mi je rekla da su imali par slučajeva)Sin je dobio suspenziju Vermox, a suprug tablete. ja sam u 29. tjednu trudnoće i doktorica je rekla da ih ne smijem koristiti. Da li postoji alternativni lijek ili recept s ljekovitim biljem koji bi smjela koristit? Rečeno mij je da opasnosti za trudnoću nema?! Unaprijed zahvaljujem!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

31.05.2007. 17:20

Dječja glista, Ascaris lumbricoides, nakon ulaska u crijevo putuje kroz krvotok u pluća te preko dušnika i jednjaka natrag u crijevo. Simptomi infekcije dječjom glistom mogu biti slični upali pluća, a zbog toksina koje luči javljaju se i proljev, vrtoglavica, glavobolju i dr. E sada, proizvođač Vermox, stvarno ne preporučuje u trudnoći, za alternativu nemam informaciju (možda bi bolju informaciju pružio pedijatar), ali mi se čini da je i sam uzročnik potencijalno opasan pa bi ga, ukoliko niste u prvom trimestru trudnoće, trebalo liječiti.