Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća i ljeto


Autor Poruka

Vedrana

29.05.2002. 13:37

Štovana dr.Kupešić,
ja sam u 27 tjednu trudnoće (sve uredno do sada) i zanima me kakav je vaš stav o kupanju u moru i izlaganju suncu, te ako je dozvoljeno - do kojeg se tjedna preporuča?
Hvala lijepa.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.06.2002. 10:38

Poštovana,
Prema mom uvjerenju, sve što je umjereno je poželjno kako u svakodnevnom životu tako i u trudnoći. Ukoliko nemate znakova vaginalne ili urinarne infekcije i ukoliko nemate rizičnu trudnoću, prijevremeno otvaranje materničnog grlića, mislim da se možete bez straha prepustiti morskim užicima pod uvjetom da more nije hladno (hladna voda može izazvati kontrakcije), te da se presuvčete nakon kupanja. Nema oštre granice što se tiče tjedana, prije bih rekla da upražnjavanje morskih radosti ovisi o blizini bolničke ustanove u kojoj planirate roditi, Vašem lokalnom nalazu i/ili dužini transporta do najbliže bolnice u slučaju nastupa komplikacija tijekom trudnoće.