Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća nakon konizacije i mirovanje


Autor Poruka

alkemicar

06.03.2015. 10:25

Poštovani

imam 38 god
Ranije imam 3 spontana pobačaja nakon dugo vremena pokušavanja da zatrudnim uopće (2007/08 i '09.god., uzroci nepoznati, obrada rađena u Petrovoj, inače sam iz dubrovnika).
2010 dobila zdravog dečkića nakon uredne trudnoće iako od 16tt uloživa za članak i po, ipak rodila na 40+3 iduciran porod, bez epi, lak oporavak i sve 5.
Uredna na godišnjim pregledima i sve u redu do 2012 kada PAPA pokazuje cin3, biopsija potvrđuje i radi se klasična konizacija
Zahvat i oporavak dobro prošao, držala se uputa i jedini problem je što se desilo da pri prvoj menstruaciji je vrat valjda bio skroz zatvoren (može li biti da sam uhvatila doktora da je došlo do stenoze?) što mi je ambulantno riješeno i otada sve u redu.
Kao ni ranije, ni nakon konizacije nisam uspjevala zatrudniti do ove jeseni.

Trenutno sam 24+4tt i na pregledu sam bila prekjučer
Doktor kaže da sam trenutno zatvorena, ali da je sve citiram 'tako jako nabijeno dolje na ušće' da ga je strah da bih se mogla početi otvarati svaki dan sad
Malo me zbunio s objašnjenjem i nisam uspjela shvatiti, a kad sam ga pitala šta to znači za mene i bebu, smo je ponovio to isto i rekao ako primjetim bilo kakve promjene, bolove, krvarenje da dođem.
Vidim da je u trudničku napisao mirovanje, ali mi ni u jednom trenutku nije rekao da prestanem raditi (radim uredski posao, znači sjedim cijlo vrijeme) i sugerirao da otvorim komplikacije i ostanem doma mirovati. a niti ne znam što se pod 'mirovati' podrazumijeva.

Možete li mi pomoći savjetom, vašim mišljenjem.
Sve do sada napravljene preporučene pretrage su u redu, trudnoća odgovara tjednima, sljedeći pregled za 2 tjedna i tada će ponoviti briseve

Hvala unaprijed. Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.03.2015. 11:20

Prema opisanom mislim da trebate biti doma i strogo mirovati i svakako bih vam doktor trebao otvoriti komplikacije u trudnoći.