Ginekologija i opstetricija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 7332

Broj poruka: 41739

Šakoronja Dejan, dr. med.

Dejan Šakoronja, dr. med.

Ginekološka ordinacija Šakoronja
Kralja Tomislava 29
Jastrebarsko

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Trudnoca u kasnoj dobi

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dalmi

03.02.2009. 18:05

Postovani; imam 43 god. tri poroda iza sebe,sve normalno.Redovno imam menzes,no sada kasni 11 dana,jako su mi osetljive,uvecane i bolne grudi.Drugih simpotama za eventualnu trudnocu nemam sem umora,povremene slabosti.Zanima me koliko je preporucivo radjati u mojim godinama,i da li je ispitivanje takve trudnoce obimno i bolno-tj. pracenje razvoja ploda,jer zaista ne bih rizikovala.Unapred hvala.

Višnja Tadić, dr. med.

17.02.2009. 23:50

Trudnoća se u Vašoj dobi prati uz neke još dodatne pretrage. Jedna od njih je i Rana amniocenteza ( vadjenje plodne vode oko 17-og tjedna trudnoće), koja u urednim uvjetima i bez anamneze spontanih pobačaja ne predstavlja poseban rizik. Sve se to objasni na pregledu i prilikom ustanovljenja sigurne trudnoće, prema tome javite se Vašem ginekologu koji je i do sada Vaše dosadašnje trudnoće tako uspješno vodio !