Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tumor jajnika


Autor Poruka

zmihal14

22.09.2006. 13:15

Postovani doktore,

Molim Vas za pomoc.
Moja majka, koja ima 47 godina, je operirana prije 2,5 godine. Dijagnoza je bila Ca ovarii, IV stadij (metastaza na debelom crijevu. Uklonjeni su joj jajnici i dio debelog crijeva, medutim nije joj odstranjena maternica. Do sada je primila oko 20 kemoterapija. Zadnji markeri Ca125 je bio 14000. Prije 2 tjedna je operirana ponovo i napravljen joj je anus preteris (nadam se da sam dobro napisala), ali nazalost lijecnici nisu mogli nista drugo odstraniti jer, kako su mi rekli, sve je u bloku. Metastaze su se prosirile po cijeloj trbusnoj supljini i iako je CT pokazivao da je jetra uredna, lijecnici su mi rekli nakon operacije da je i ona zahvacena. Prije operacije su joj ispumpavali slobodnu tekucinu iz stomaka. Danas su napravili rengen pluca jer jako tesko dise i pokazalo se da ima slobodne tekucine i u plucima, pretpostavljaju da mozda ima i metastaza. Pokusali su joj danas izvuci tu tekucinu ali nisu uspjeli. Rekli su da ce mozda pokusati sa drenom ali da sumljaju da ce uspjeti. Znam da je ovo zadnji stadij te bolesti i rekli su mi da mama polako umire. Molim Vas recite mi sta nas jos ocekuje i koliko joj vremena jos preostaje?
Zelim biti pripremljena na sve jer joj pokusavamo maksimalno olaksati zadnje trenutke.

Molim Vas iz sveg srca brzi odgovor.

Unaprijed Vam zahvaljujem i zelim Vam svako dobro,

Zeljka.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

03.10.2006. 22:00

Poštovana,
Ca jajnika je izrazito ozbiljno stanje, na što ste se, na žalost i sami uvjerili. koliko sam razumio na raspolaganju Vam preostaju samo palijativne mjere, dakle one koje će Vašoj mami smanjiti bolove, kako bi, čini se neminovni kraj došao uz što manje patnje.