Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala


Autor Poruka

anamarija96

14.10.2017. 20:35

Postovanje!
Imala sam pretpostavljam gljivicnu upalu rodnice,doktorica mi je dala vaginalete i kremu,za pH rodnice.. to je bilo prije 2 mjeseca,malo vise.. do sada je sve bilo uredu i sada sam ponovo primjetila bol tokom spolnog odnosa,bol samo na vanjskom dijelu rodnice.. drzim do higijene naravno i sto se odnosa tice. Zanima me zasto mi se to uporno vraca i sto da napravim po tom pitanju?
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

15.10.2017. 13:00

Poštovana, ponekad i pretjerana uporaba higijenskih sretstava može poremetiti ph i normalnu mikrofloru rodnice. Kod žena s povišenim vrijednostima šećera u krvi moguće su učestale gljivične infekcije. Preporučam da učinite briseve vrata maternice, te odredite visinu šećera u krvi..

Mare04

18.10.2017. 08:18

Lijep pozdrav!
U 32.tjednu trudnoće sam i uredna osim što se u tri navrata pojavio iscjedak sa sukrvicom i doktor kod pregleda prevelika osjetljivost grlića maternice pri dodiru koji prokrvari lagano. Nakon uzetog brisa,nalaz je čist,međutim doktor mi je pripisao sumamed 500g i medazol vaginalete kroz 10 dana da bi mi se stanje smirilo do poroda. Zabrinuta sam zbog uzimanja antibiotika i vaginaleta... Moze li naštetiti u bilo kojem smislu?
Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

18.10.2017. 21:15

Poštovana, propisana terapija ne može nikako naštetiti plodu.

anamarija96

19.10.2017. 11:09

Postovanje ja sam otvorila ovu temu..
Nema mi smisla ovo sto se dogada,objasnila sam vam sve u prvom pitanju. Prije par dana sam imala odnos i ponovo bol ( dakle samo vanjski dio na ulazu u rodnicu) mazala sam kremu " vagisan " ( nekada korisim " canesten "blunk nemam nikakvih znakova upale,nema svraba crvenila,peckanja,sve je uredu.. jedino sam primjetila,neznam kako bih to uopce nazvala nesto kao isjcedak-sekret na vagini,po cijelom vanjskom dijelu,ali ne izgleda poput gljivica.. danas sam ponovo tokom odnosa imala bol,s tim da nisam imala odnos oko tj dana jer sam ocekivala da ce se situacija smiriti.. s tim da sam bila vlazna,ne razumijem..

anamarija96

19.10.2017. 11:09

Oprostite htjela bih jos nadodati da vec otprilike godinu dana imam tako problema sa nekim upalama i bolovima.. prvo su se pojavljivale upale 2-3 puta,tretirane, u roku tj dana bude bolje,pa koji mjesec sve bude uredu ali se opet pojavi neka upala ili sad ova bol.. ta bol mi traje vec mjesecima nekada manje,nekad vise,nekad prode sama a zadnji put sam navela u prvom pitanju..
Kontracepciju pijem 2 god,koristila sam Lindynette 20,a prije godinu dana sam presla na Femovan ( jer sam u njemackoj i ovdje nema Lindynette) zato mi je i problem sa doktorima pa pisem vama..Opce zdravstvenih problema nemam,niti sam imala.. Partnera nisam nikada mjenjala..

Ivo Balenović, dr. med.

20.10.2017. 11:10

Poštovana, ako ste u nemogućnosti posjetiti liječnika preporučio bih da probate s nekim od probiotika koje možete nabaviti bez recepta. Oni pomažu uspostavljanju normalne vaginalne flore i reguliraju pH rodnice i tako sprječavaju razvoj infekcija. Isto bih preporučio nešto za podizanje imuniteta (beta glukan, npr.)

bojimmseee

19.11.2017. 11:10

Poštovani,

Zadnjih par dana učestalo mokrim, mislim da imam infekciju mokracnih kanala. Menstruaciju sam imala od 12.11. do 17.11. tako da iskljucujem mogucnost za trudnocu. Međutim imala sam malo grublji odnos, osjecala sam blagu bol u rodnici, nakon 2h javili su se jaki bolovi u predjelu jajnika i po dnu stomaka, popila sam paracetamol i prestalo je malo. Još uvijek me stomak boli ne mogu da se nakašljem i slično. Nakon odnosa sam uvijek imala blage bolove ali nikad nije bilo kao sad, moze li razlog biti ta upala, ako postoji uopšte..
Zanima me Vaše mišljenje šta treba da uradim.
Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

bojimmseee

19.11.2017. 11:10

Poštovani,

Zadnjih par dana imam učestalo mokrenje, isključujem mogućnost trudnoce imala sam menstruaciju koja je traja 5 dana. Međutim, sinoc sam imala grublji odnos, osjecala sam malu bol tokom odnosa, a2h nakon odnosa bol je la prejaka, popila sam paracetamol i malo je popustilo. Sad me boli stomak po dnu i jajnici, ne mogu se nakasljati i ostalo. Ne znam da li upala mokracnih kanala ima veze sa tim. Odnos je bio sa zastitom. Zanima me vase misljenje sta trebam da uradim. Hoce li caj pomoci? Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

20.11.2017. 16:15

Poštovana, savjetujem da učinite urinokulturu. Moguće da se radi o infekciji mokraćnih puteva.

MGoran

21.11.2017. 11:10

Poštovani,
imam 29 godina. Prvu menstruaciju sam dobila sa 11 g. Od prvog dana imam jako bolne menstruacije. U životu sam imala 2 partnera. Imala sam jednog partnera 7 godina te sam 7 g pila Triquilar tablete. Sada sam udana ( za drugog partnera) i od 3 mj pokušavam zatrudniti, ali ništa.
U 3. mj sam završila u bolnici pod dijagnozom endometrioze i teške upalne jajnika i jajovoda i cijele male zdjelice. Ustanovljeno mi je i prije toga da mi je lijevi jajnik srašten uz maternicu i oduvijek imam bolove u lijevoj strani trbuha i nozi. Operirana u 8.mj ove godine zbog 2 endometriotične ciste i uklanjanja jajovoda, naime isti nije otklonjen, napravljeno je odstranjivanje priraslica velikih opsežnih sa deb.crijeva jajnika i maternice, ali ciste nitko nije naša. DR.koji me operirao nije siguran u endometriozu ali moj ginekolog je. Od 8 mj imam temperaturu 37,2 i umor, slabost i bolove u lijevoj strani tj u čitavom donjem dijelu trbuha. Stalno sam pod antibioticima, i trenutno pijem doksiciklin 6.dan i imam 37,1 temp.(ureaplasma), ali je nisam imala kad sam išla na operaciju, ima je sada i partner i pije također antibiotik.
Jučer mi je završila menstruacija i počela temperatura,. Na prvom kontrolnom pregledu je dr. koji me operirao ustanovio da je" operacija bila bezuspješna" te da se lijevi jajnik opet zalijepio za maternicu i da su jajnici jedan do drugog?!
Zanima me da li je to normalno i kako se od operacije mogu stalno ovako sve lošije osjećati? Brine me temperatura i bolovi ali i moguća neplodnost.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

21.11.2017. 16:20

Poštovana, prema opisanom teško da ćete prirodnim putem ostati trudna. Priraslice koje navodite moguća su posljedica endometrioze ili neliječene upale. Savjetujem da se javite na odjel humane reprodukcije zbog eventualnog postupka potpomognute oplodnje. Temperatura je vrlo nespecifičan simptom i teško je reći radi čega je kod vas povišena obzirom da uzimate antibiotike.

MGoran

22.11.2017. 09:15

Poštovani doktore,
nisam spomenula da mi je prilikom operacije urađeno i "propuhivanje" jajovoda i oba liječnika tvrde da bi sada sve trebalo biti u redu sa začećem, te da je kontrast čak prošao i kroz lijevi jajnik koji je bio srašten. Priraslice su uklonjene. No nitko mi poslije oper.nije spominjao te dvije ciste zbog kojih sam upućena na operaciju, kao da su nakon godinu dana i to dan prije operacije nestale?...
Najviše me muči ta bol u lijevoj strani i općenito bolovi u predjelu jajnika bez obzira na vrijeme ciklusa, i učestalo pražnjenje crijeva, kao i temperatura koja me jako umara i traje sada skoro godinu dana uz antibiotike i sredstva za smjanjenje temperature.
Naručena sam u Petrovu bolnicu na ultrazvuk, i na to sma se napokon odlučila, inače sam operirana u Sisku.

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

22.11.2017. 09:55

Poštovana, ukoliko su jajovodi prohodni, onda oni ne bi trebali biti smetnja začeću. Ciste na janicima su jako širok pojam. U svakom ciklusu se stvaraju i nestaju: folikularna cista i cista žutog tijela. Na temelju ultrazvuka teško je reći o kakvoj se cisti radilo, ali ako su nestale radilo se o fiziološkim cistama. Druga stvar su patološke ciste koje nemaju veze s menstruacijskim ciklusima i koje se mogu odstraniti isključivo operativnim putem.

bojimmseee

26.11.2017. 11:20

Poštovani,

Po vasem savjetu uradila sam analizu urina, mada nalaz je bio u redu. Jos uvijek osjecam peckanje prilikom mokrenja, ucestalo mokrenje, bolove u predjelu jajnika. Misleci da ce sve biti u redu sinoc sam imala odnos. Nije bio grub, tokom odnosa me malo boljela kao besika, stalno mi se mokrilo. Nakon 2h poslije odnosa uslijedila je jaka bol kao i prosli put, tako jako da sam zavrsila u suzama, stomak me citav boli, cak mi je dosla muka i povracala sam. Popila sam tabletu protiv bolova kako bi malo popustilo. Kada sam krenula da mokrim toliko me boljelo da sam zavrsila u suzama. Sinoc je odnos bio sad me.boli zeludac, stomak ali ne sa intezitetom kao od sinoc. Iako koristimo uvijek zastitu, da li ti siptomi mogu ukazivati na trudnocu ili mozda je ipak upala mokracnih kanala?
Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

26.11.2017. 15:35

Poštovana, simptomi su toliko nespecifični da je bez pregleda nemoguće reći o čemu se radi. Moguća je upala jajnika, enteroviroza ili bolest probavnog sustava. Savjetujem da se javite liječniku radi pregleda.