Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala


Autor Poruka

ivanka991

12.04.2018. 21:35

Postovani doktore, prije otprilike 6 dana javila mi se gljivicna infekcija rodnice pa sam kupila plymicol vaginalete i kremu i koristila ih. Zatim sam jucer ujutro osjetila jaku pulsirajucu bol u maternici i rodnici te mi je moja ginekologica rekla, tj. prepisala da krenem mazati rodnicu antibiotikom Dalacin pocevsi od jucer navecer. Na uputama za kremu pise da mazem svaku vecer, a moja doktorica mi je rekla svaku drugu. Danas ujutro nakon jucerasnjeg mazanja su mi se pojavile krvave mrljice na gacama pa me zanima trebam li prestati koristiti kremu? I s obzirom na to da me maternica i rodnica svaki cas pobolijevaju, smatrate li da je pametnije da odem na hitnu ili da samo nastavim mazat Dalavinom? Unaprijed hvala i lijep pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

13.04.2018. 10:15

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se radi. Nastavite terapiju Dalacinom kako Vam je liječnica savjetovala. Ukoliko bi se bolovi pojačavali ili javilo krvarenje koje nije menstruacija javite se na hitnu.

ivanka991

14.04.2018. 09:25

Hvala Vam puno, bolovi su se zapravo već nakon prvog mazanja znatno smanjili, sada me boli samo kad se naprežem. Smijem li uz Dalacin koristiti i neku kremu protiv gljivičnih infekcija kao što je plymicol ili canesten samo za spolovilo izvana?

Ivo Balenović, dr. med.

14.04.2018. 20:55

Slobodno možete koristiti neku od spomenutih krema protiv gljivica.

Koala25

01.05.2018. 21:20

Poštovani već više od tjedan dana mislim da imam upalu mjehura tjeralo me na WC i kod uriniranja imala sam bol Ne peckanje više kao tupo stezanje . Bol je nešto manja kada vise uriniram . Sad prije dva dana primjetila sam seđi iscjedak ima u ne baš malim količinama .
Menstruacija mi je bila 21. 4. og
A zadnji odnos mi je bio zaštićen . Da li je iscjedak zbog upale ili možda plodnih dana koji stižu ali po kalendaru za tjedan dana .
Zadnji test kod ginekologa na neke opasne promjene sam imala prije 2 mjeseca sve je bilo uredno .
A od danas imam i malo po koje stezanje u jajnicima
U 3 mjesecu sam i pila tablete za poticanje menstruacije jer mi u 2 mjesecu nije dolazila .
Da li se opet radi o hormonalnom poremećaju?

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2018. 09:10

Poštovana, moguće da se radi o urinarnoj infekciji. Savjetujem da učinite analizu mokraće. Smeđi iscjedak može biti i zbog ovulacijskog krvarenja.