Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala jajnika


Autor Poruka

Dijana_s

17.10.2007. 11:45

Ginekolog mi je na ultrazvuku konstatovao hronicnu upalu desnog jajnika, uz to i nekoliko vodenih cista. Desni jajnik je sasvim u redu. Ginekolog mi nije preporucio nikakvu terapiju, jer je to stanje koje se ne moze n icim promjeniti. Citala sam da upala jajnika moze da dovede do zacepljenja kanal sto onemogucuje ovulaciju. DA lisve ovo znaci da sam postala neplodna. Hvala

Miro Šimun Alebić, dr. med.

22.10.2007. 16:10

Poštovana,
uvjeren sam da bi kolega, da je postavio dijagnozu s kojom ste zaključili Vaše izlaganje, to s Vama i podijelio. Iako, osobno, vrlo rijetko koristim termin "kronična upala jajnika" čini mi se da situacija nije jako ozbiljna.

pedalinka

13.10.2013. 20:50

Poštovani, zbog upale jajnika pila sam svakih 12h po jednu tabletu Mikromicin i koristila sam plymicol vaginalete i kremu rojazol. I još sam kamilicom ispirala i parila (nakon vaginaleta) 5 dana oboljelo područje, no međutim još uvijek osjetim peckanje i svrbež. Znima me koliko dugo još da koristim rojazol kermu ( koristim je 3xdnevno) i hoće li se to sve povuči budući da antibiotici djeluju duže razdoblje ili je potrebno ponovno uzeti terapiju? Partner koristi istu terapiju.

Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.10.2013. 23:30

Povući će se. Koristite lokalno probiotike nakon plimicol vaginaleta.

Dajana001

04.12.2013. 15:10

Postovani!Vec godinu i 2 mjeseca lijecim upalu.Prvi papa test pokazao je gljivice,leukocite,upalu,kao i promjene na stanicama.Preporucene su mi za terapiju plimycol vaginalete,ista ta krema i caj,kapi i sirup na biljnoj bazi.Nakon par mjeseci ponovila sam papa test i nalaz je bio identican.Tada su mi propisane polygynax vaginalete(2 pakiranja),plymycol krema i jedna tableta protiv gljivica.Zadnji papa test sam radila u 9.mjesecu i ne moram napominjati da je bio isti kao oba prethodna.Medjutim,ovaj put mi je preporucena nesto drugacija terapija-lactogyn vaginalete i tablete,tijekom mjesec dana.Mislim da nema smisla ponavljati opet papa test jer osjetim da se nista nije poboljsalo.Imam bolove u jajnicma,ponekad i grceve u predjelu maternice,a iscjedak je uvijek prisutan za vrijeme odnosa.Voden je,nije cisto bjelkast,uglavnom nema nikakav miris,ali je toliko obilan,da je gotovo nemoguce imati odnose.Nemam apsolutno nikakav osjecaj,osim boli i nelagode.Moram napomenuti,za svo ovo vrijeme i moj se partner lijecio terapijom protiv gljivica.Pa mozete li mi reci u cemu je problem?Jesu li terapije koje sam koristila previse blage?I jesu li problemi koje imam prilikom odnosa,posljedica upale ili gljivica?Jer ne osjecam nikakav svrbez ni peckanje.Urin sam 3 puta provjeravala i uvijek je uredan.Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.12.2013. 22:05

Ako smetnje i dalje perzistiraju, morate napraviti cervikalne briseve.

m1110

22.08.2016. 13:45

Postovani, jucer su me poceli tupo boljeti jajnici pri pokretu s tim da sam se nahladila dan prije, jel postoji mogucnost da se radi o upali jajnika?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.08.2016. 22:05

Postoji šansa za upalom jajnika.

Man25

19.04.2017. 14:40

Postovani,
Nakon poroda sam dobila menstruaciju nakon 2 i pol mjeseca. Trajala je 2 dana. Par dana prije menstruacije i vec deset dana poslije osjecam bol u donjem dijelu trbuha, u predjelu jajnika. Imam obilan vodenasti iscjedak i osjecaj slabosti u cijelom tijelu. Moze li se raditi o upali jajnika?

Ivo Balenović, dr. med.

19.04.2017. 15:40

Poštovana,
bol u donjem dijelu trbuha uz iscjedak može biti od upale jajnika i/ili maternice, ali bolovi mogu biti i od upale mokraćnih puteva,bubrega, problema s crijevima ili kralježnicom. Preporučio bih ginekološki pregled, ultrazvuk i osnovne laboratorijske pretrage.