Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upomoć - "izostanak" menstruacije uz pilule


Autor Poruka

majkl112

08.11.2013. 11:00

Pozdrav,

Cura pije tablete longest, nakon prve kutije menstruacija je došla 3 dana prije zadnje popijene tablete. Zavrsila je sa zadnjom tabletom druge kutije u srijedu 6.11 no postoji mogucnost da je ispovracala zadnje 3 tablete zbog virusa. Dakle u ponedjeljak (4.11) su pocele mucnine a 3 dana prije toga (1.11) smo imali odnos bez dodatne zaštite. Postoji li mogucnost trudnoce ako je sve tablete uredno pila ( mozda tu i tamo par sati kasnije ) a zadnje 3 ispovracala s tim da je odnos bio u petak te nakon odnosa popijene samo 3 tablete. Zahvaljujem na odgovoru i ispricavam se na dugackom postu. LP!

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.11.2013. 11:40

Šansa je mala. U uputstvu lijepo piše što učiniti kad se povraća i što napraviti.
Pismeni ste pročitajte uputstvo.

Jinny_Joe

09.11.2013. 11:40

Poštovani,

Pijem Qlairu već 2 godine i dosad bih menstruaciju uvijek dobila na prvoj bijeloj placebo tableti. Danas je već 2. bijela placebo tableta, a menstruacije još nema.
Jednu sam tabletu zaboravila više od 12 sati, tako da sam idući dan popila dvije, prema uputama. Odnos sam imala, jedan prije, jedan nakon zaboravljene tablete, uz prekinuti snošaj oba puta. Mogu li isključiti trudnoću i kašnjenje pripisati kasno uzetoj tableti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.11.2013. 12:45

Ne radi se o trudnoći.

lillyworry

03.12.2013. 00:40

Dobar dan,
pijem qlaira kontracepcijske tablete već godinu i pol dana. Zadnjih 6 mjeseci se počelo događati da mi je otprilike svaka druga menstruacija jako oskudna. Jedna bude na drugoj crvenoj tableti i ta bude obilnija i onda druga dođe na prvoj ili drugoj placebo i ta bude oskudnija (recimo za jedan jako mali uložak). Ovaj mjesec, to je sada trenutno, trebam dobiti menstruaciju i na drugoj placebo sam i nje nema. Spolne odnose sam imala prije dva mjeseca pa je trudnoća isključena. Imam pojačan iscjedak trenutno i imam nekakve znakove pms-a isto ali nisam primjetila krvarenje. Pročitala sma već da se taj potpuni izostanak može desiti na nisko kontracepcijskim tabletama samo što mi do sad nikad nije potpuno baš izostala pa se lagano pitam jer se trebam brinuti?
Hvala unaprijed na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.12.2013. 09:50

Doći će. Ne morate se brinuti.

minicamini

03.12.2013. 11:25

Pijem Lindynette 20 vec dva meseca, zaboravila sam da popijem 13 pilulu, i 24.novembra mi se pojavio braon iscedak, to vece sam imala peting sa deckom, nije svrsio, ubacio mi je prst par puta, pa se plasim da nisam mogla da zatrudnim na taj nacin? 25.novembra sam zavrsila kutiju, a 29. dobila menstruaciju koja je bila oskudna i tamno smedja , trajala je do juce... Zanima me da li je to normalno usled koriscena pilula?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.12.2013. 12:50

Normalno je. Petingom se ne ostaje trudna.

stars96

02.01.2014. 19:10

Evo ovako, pijem diane 35 već tri godine, prije tri mjeseca sam napravila pauzu, iz razloga što sam zaboravila uzeti novu kutiju pa nisam stigla na vrijeme krenuti s novom tablom.
Prošli mjesec sam imala problema, zaboravila sam popiti jednu tabletu (to je bilo na početku table) i u toj noći sam imala spolni odnos, i zato mi je ginekologinja dala tabletu za dan poslije, nakon te tablete sam imala probojno krvarenje u roku od 10 dana i došla mi je menstruacija normalno i na vrijeme, nastavila sam piti tablete nakon te pauze, svaku sam tabletu popila na vrijeme, osim jedne koju sam popila možda sat ipo do dva kasnije, imala sam spolni odnos ovaj mjesec, no pazili smo se, u nedjelju popila zadnju tabletu, prije nedjelje, odnosno te zadnje tablete mi se pojavio smeđi iscjedak, inače mi se tako zna pojaviti na početku, kad dobijem, no to pretežno bude u pauzi, imala sam iscjedak jedno par dana, sad čekam da dobijem, trebala sam jučer dobiti, ali danas još ništa, sad ne znam zašto je to, nikad mi se to nije desilo, prošli tjedan sam promijenila sredinu, bila tri dana vani, kretala se stalno, pa je došla nova, i sad sam se eto razbolila, jel mi može kasnijti zbog prehlade, tablete za dan poslije od prošlog mjeseca, ili nećeg trećeg, hvala na pomoći, stvarno sam zbunjena.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.01.2014. 23:40

Sve navedeno je vjerovatno odgodilo pomalo nastup menstuacije. Mislim da se ne morate brinuti. Doći će.

angelicFruitcake

02.03.2014. 14:30

Postovani,

uzimam novynette pilule vec skoro pune 3 godine i nikada nisam imla problema bilo koje vrste. Menstruacija bi dosla 2 ili 3 dana po zavrsetku kutije. Medjutim, sada se ne dogadja nista. U medjuvremenu, par dana sam imala braonkast iscedak i to ne citavog dana. Primetila bih na vešu tačkaste tragove kad se probudim i to bi bilo to, dalje u toku dana se nije desavalo. To se dogodilo odmah sutradan nakon zavrsene kutije i jos jednom ili 2 puta. Nisam preskocila pilulu, uzimala sam na vreme i sto se tice toga sve je ok. Mozete li mi pomoci i reci da li u pitanju silent menstruacija ili trudnoca?

Hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.03.2014. 18:20

Vjerujem da se radi o oskudnijoj menstruaciji a vrlo mala je šansa za trudnoćom.

tr:o

11.04.2014. 16:00

Inače koristim kontracepcijske pilule Trinovum i oduvijek je sve bilo u redu( zadnju tabletu popijem u utorak a menstruacija nastupi u petak ujutro i traje 5 dana) sve do prošlog mjeseca kad sam kroz dosta dana konzumirala alkohol pa smo uz pilule za svaki slučaj kod spolnog odnosa s dečkom koristili i kondom.
Zadnji spolni odnos nam je bio u subotu (22. 03.) prilikom kojeg nam je kondom puknuo, ubrzo je dečko to osjetio tako da smo prekinuli odnos prije svršetka.

Menstruacija je trebala doći danas ali nje nema isto kao ni bilo kakvihnjezinih naznaka(bolovi i grčevi). Moram naglasiti kako sam u prošlom razdoblju pijenja tableta tri puta popila po dvije tablete u jednom danu jer sam imala primisao u glavi kako se je tableta zaustavila u grlu i da neće djelovati. Dali je to razlog što menstruacija nije stigla ili je riječ o trudnoći??

Molim Vas hitno odgovorite!

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.04.2014. 18:10

To je razlog. Ne radi se o trudnoći.

florentine

12.04.2014. 11:40

Pijem Lindynette 30 vec 2 mj no ne iz kontracepcijakih razloga, ovo mi je druga kutija i prije tri dana sam popila zadnju tabletu no menstruacija jos nije dosla.22.03 sam imala odnos no posto mi je bio prvi puta trajao je mozda minutu ,koristili smo kondom koji nije pukao i decko UOPCE nije ejakulirao.Zanima me zasto mi menstruacija kasni?Na prosloj kutiji dosla mi je odmah drugi dan ,jako sam zabrinuta.Je li moguce da nije dosla zbog stresa jer sam bila pod uzasnim stresom proteklih 2 tjedna?I mogu li iskljuciti trudnocu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.04.2014. 18:10

Doći će. Naravno da se ne radi o trudnoći.

Butterfly85

25.06.2014. 10:15

Pijem Microgynon već 2 godine. U zadnja 2 mjeseca su mi menstrucija dosta oskudne, ali ovaj mjesec je potpuno izostala. Ultrazvuk i papa test sam radila 09.06. i sve je bilo uredu tako da je mogućnost trudnoće isključena s obzirom da ni odnose nisam imala mjesec dana. S obzirom da tablete počinjem piti 5ti dan ciklusa zbunjena sam jer ne znam kada početi narednu kutiju jer menstruacija nije ni došla. Zadnju tabletu sam popila 21.06. i obično dobijem 2gi dan poslije prestanka ali ovaj mjesec ništa, a i ovaj mjesec mi je bio jako stresan izgubila sam i nekoliko kilograma, da li to može utjecati na izostanak? Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.06.2014. 10:20

Gubitak kilograma može rezultirati izostankom menstruacije. Vi dalje uzimajte kao da je bila menstruacija. Dakle nakon sedam dana pauze.

micika_p

02.07.2014. 13:35

Postovani, pila sam lindinete 8 meseci, poslednju tabletu sam popila 4.06 ,to je bila 20-ta tableta , 21. tabletu sam preskocila da bi skratila ciklus za jedan dan , i menstruaciju sam normalno dobila 7.06. Posto su mi menstruacije bile previse oskudne ginekolog mi je dao rigevidon koji ima vise hormona i koji je po sastavu identican microgynon-u 30. Decko mi je dosao ranije nego sto je trebalo, a ja sam se uspanicila zbog ove nepopijene poslednje tablete pa sam i pauzu skratila i pocela sa rigevidonom 09.06 odnosno peti dan pauze, odnos sam imala 10.06, tj par odnosa bez svrsavanja unutra! Popila sam sve pilule na vreme,a menstruacije nema... Sa lindinetama je uvek bila tacna u sat! Bole me ledja i grudi, a nje nema.. Zanima me da li na osnovu svega navedenog postoji mogucnost trudnoce? Da li je ta ne popijena poslednja tableta mogla da izazove ovulaciju u roku od 4 dana? I kad bih mogla da uradim betu iz krvi, a da bude pouzdana? Hvala puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2014. 00:45

Ne radi se o trudnoći naravno. privikavanje na nove pilule. Ne brinite.

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 15
Naprijed