Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upomoć - "izostanak" menstruacije uz pilule


Autor Poruka

jovana 1991

05.06.2015. 10:00

Postovani, pila sam Yasmin skoro 3 godine i dugo je sve bilo u redu sve dok nisu pocela probojna krvarenja zadnjih meseci koriscenja, pa mi ginekolog promeni na Jeanine koje mi nisu odgovarale i sa kojima sam 6 meseci imala probojna krvarenja. Na kraju mi i njih promeni i kao trece mi da Qlaire, one su mi odgovarale, nisam imala probojna krvarenja i sve je bilo ok, medjutim ja u pauzi nisam dobila menstruaciju. PIjem ih tacno u minut, a odnose nisam ni imala. Dakle sa njima nemam probojna krvarenja, ali nisam dobila menstruaciju uopste. Prva mi je kutija Qlaire, pocecu da pijem drugu kutiju normalno iako nisam dobila, ali me zanima sta moze biti uzrok i sta da radim? hvala unapred. Inace sa svim prethodnim pilulama sam dobijala uvek u pauzi, ovo je prvi put da mi potpuno izostane.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.06.2015. 21:55

Ne obazirite se na izostanak menstruacije. Uz navedene pilule čest je izostanak menstruacije. Nastavite dalje se uzimanjem prema propisanoj shemi.

beautywolff

07.06.2015. 15:40

Postovani,
prvi put koristim pilule. Ginekolog mi je prepisao Microgynon 30. Tri meseca pijem redovno svaki dan(razlika bude 2sata maksimum ponekad zbog skole),dobila sam prethodna dva meseca
u pauzi sa pilulama,tj u vreme ocekivane menstruacije dobila sam tamno braon sekret i jako jako malo krvi. Vise kad se obrisem crvenkasta krv bude na papiru. to je trajalo svega 3 dana. a ja sam nastavila normalno sa novim,pakovanjem.
Da li je normalan izostanak menstruacije kod pocetnica sa kontraceptivnim pilulama? I da li treba da se brinem ,da li postoji sansa za trudnocom?
Decko nikad ne ejakulira u mene
Hvala puno!!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.06.2015. 23:55

Normalan je izostanak. Nastavite dalje s uzimanjem.

nika_07

29.06.2015. 11:30

Postovani, pijem Trinovum pilule vec godinama..menstruacija mi je uvijek na vrijeme i onako oskudna ali ne previse..tablete redovito pijem i imam spolne odnose bez zastite, i s tim da se zna dogoditi da decko nekad ejakulira u mene..a zadnja menstruacija koju sam dobila u srijedu je jako oskudna, tj.to se ni ne moze nazvati menstruacijom jer imam neki slabi smedi iscjedak, a ne sjecam se da mi se to ikada desilo.. novu karticu sam pocela piti jucer.. da li imam razloga za brigu sto se tice trudnoce??? Jako se brinem... hvala unaprijed!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.06.2015. 19:30

Ne radi se o mogućnosti trudnoće.

jovana 1991

01.07.2015. 23:20

Postovani, vec sam pisala prosli mesec da mi je uz redovno i tacno uzimanje prve kutije pilula Qlaire izostala menstruacija. Jedan dan sam samo imala kada se obrisem dva puta na papiru veoma malo braonkastog traga i to je bilo sve. Rekli ste mi da nastavim normalno sa uzimanjem sto sam i uradila. Kada sam pocela drugu kutiju tableta otisla sam do ginekologa, uradila mi ultrazvuk, rekla da je sve ok i da nastavim i dalje da ih pijem iako nisam dobila i da je bitno da se samo malo naznaci sekret u boji. U toku druge kutije sam isto jednog dana imala malcice braonkastog sekreta i to je prestalo odmah. Sad sam opet na kraju druge kutije u periodu kada treba da dobijem menstruaciju, ali nje opet nema. Pocecu trecu kutiju na vreme, ali mi nije jasno zasto ne dobijam menstruaciju vec dva meseca. Trudna nisam, odnose nemam. Inace ovo su mi trece tablete po redu, 3 godine sam pila Yasmin bez problema, kada su pocela probojna krvarenja u toku kutije (a menstruacija normalno u pauzi), ginekolog mi kaze da predjem na Jeanine, one mi nisu odgovarale jer sam sa njima 7 kutija koliko sam ih popila imala i probojna krvarenja i normalnu menstruaciju u pauzi. Nakon toga sam presla na Qlaire (popila sam dve kutije) sa kojima nemam probojna krvarenja, ali ne dobijam ni menstruaciju. Idem redovno kod ginekologa, kaze sve je ok. Mislila sam da normalno pocnem da pijem trecu kutiju, ali da li je normalno da ne dobijam menstruaciju i sta da radim ako ni nakon sledece (trece) kutije opet ne dobijem? Inace smrsala sam dosta, oko 15 kg u prethodne dve godine zdravim nacinom ishrane i fizickom aktivnoscu, ne znam da li to ima veze sa menstruacijom i sta da radim? Probojna krvarenja su i pocela kada sam smrsala, ali zdravo i lagano sam smrsala, a i imala sam visak kg, pa ne znam da li to ima veze sa tim i sta da radim sad kada vec drugi mesec ne dobijam menstruaciju? Dobro je sto sa ovim tabletama nemam ta intermenstrualna krvarenja, ovako mi super odgovaraju, ali da li je normalno da uopste i ne dobijem i sta da radim kad popijem i trecu kutiju? Izvinjavam se na ovako dugom pitanju, ali nisam znala kako krace da napisem problem, Hvala puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.07.2015. 21:50

Nastavite dalje. Sugeriram promjenu pilula ako nakon trećeg blistera ne nastupi krvarenje.

jovana 1991

03.07.2015. 14:35

Hvala vam na odgovoru. Zakazacu kod ginekologa, s obzirom da su mi ovo vec trece tablete rekla mi je da cu prekinuti da ih pijem ako mi ni ove ne budu odgovarale, a ne odgovaraju mi cim ne dobijam. Da li mogu nastetiti organizmu sa ispijanjem trece kutije tableta iako nisam dobila prethodna dva puta? Da li je moguce da ne dobijam menstruaciju zbog mrsavljenja ili su ipak u pitanju tablete? Ukoliko mi ciklusi izostaju zbog mrsavljenja da li je i koliko to opasno i da li ce se ustaliti i kako? Koliko je taj izostanak menstruacije od dva meseca opasan i da li ce mi se ciklusi unormaliti kada prestanem da ih pijem ako ne dobijem ni nakon trece kutije? Da li bi nakon prestanka trebalo da radim proveru hormona u slucaju da mi ciklus opet bude izostajao? Ja se izvinjavam na ovoliko pitanja, ali nikada mi nisu izostajali ciklusi, pa nisam upucena. Hvala Vam puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2015. 21:55

Neće vam se ništa dogoditi ako ne dobivate menstruacije. ostale korake ćete dogovoriti sa svojom ginekologicom.

NinaDino

19.07.2015. 03:40

Postovani,pijem kontracepcijske pilule Logest vec 3 godine.. menstruacija mi je uvijek bila tacna 3 dana nakon ispijanja zadnje pilule.. ovaj mjesec mi se menstruacija nije pojavila vec 5 dan a predhodna 2 dana sam imala simptome kao kad trebam dobit.. medjutim,da bi pomjerila sljedeci ciklus zbog godisnjeg odmora ja sam novu tablu pilula pocela piti 3 dan nakon ispijanja kad sam i trebala dobiti.. da li razlog izostanka moze biti to sto sam pomjerila tj skratila pauzu od 7 dana ili pak nesto drugo? Unaprijed hvala na odgovoru. Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.07.2015. 21:50

Ne znam koji je uzrok izostanka kod vas. No nakon pauze započnite s novim blisterom.

vanitas

27.07.2015. 13:05

Poštovani, pijem Qlaira tablete već 9 mjeseci i menstruacija je puno oskudnija nego ranije, ali ovaj mjesec mi je u potpunosti izostala premda sam imala sve simptome kao kada trebam dobiti. Nastavila sam s novim blisterom nakon napravljenog testa na trudnoću koji je bio negativan. Je li normalno da mi menstruacija u potpunosti izostane nakon više mjeseci korištenja istih pilula? Ne mogu trenutno do svog ginekologa zbog GO. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.07.2015. 18:00

Uobičajan je povremeni izostanak menstruacije uz navedene pilule.

Dalila89

18.08.2015. 09:30

Postovani,

Tek sam pocela piti pilule pa ne znam kako to sve funkcionise. 23.07 sam dobila menstruaciju, 26.07 pocele sam sa Diane, ali 13.08 sam otisla na put i zaboravila pilule. Ostale su 3. Jos nisam dobila menstraciju. E pitanje je sledece, kad da pocnem sa novom tablom pilula, poslije sedam dana pauze ili peti dan menzesa??

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.08.2015. 21:05

Pošto niste popili do kraja, najsigurnije je početi s prvim danom menstruacije.

Dalila89

18.08.2015. 22:25

Znaci ipak da cekam menstruaciju bez obzira koliko dugo cekala. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.08.2015. 19:15

Tako je.

ivana992

01.09.2015. 23:15

Poštovani doktore,

Već godinu dana pijem Yasmin tablete i to redovno. Menstruacija mi dođe uvijek nakon 3. dana, odnosno zadnju tabletu popijem u petak, a menstruacija dođe u utorak. Zadnji spolni odnos (nezaštićeni) sam imala kraem 6. mjeseca, no normalno sam dobila menstruaciju u 7. mjesecu. No, danas bih trebala opet dobiti, a nisam. Da li ikako postoji mogućnost da sam trudna?

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.09.2015. 23:30

Ne postoji šansa. Doći će.

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 15
Naprijed