Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upomoć - "izostanak" menstruacije uz pilule


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

07.11.2017. 22:30

Poštovana, prilikom uzimanja kontraceptiva menstruacijsko krvarenje se smanjuje, a ponekad može i izostati. To je zbog toga jer tablete stanjuju sluznicu maternice. Kod dugotrajnog uzimanja kontraceptiva sluznica maternice može postati toliko tanka da se nema što izbaciti menstruacijom, pa nema krvarenja. Ipak, za svaki slučaj savjetujem i uzv pregled.

Flafica99

17.11.2017. 14:20

Pozdrav. Koristim Diane35 vec 6 meseci, i do sada mi je menstrualno krvarenje uvek pocinjalo poslednjeg dana 7-odnevne pauze, sto bi bio 28i dan od pocetka prethodne mentruacije... Medjutim, 28i dan mi je bio juce, ali se nista ne desava.Sinoc se pojavilo jako blago krvarenje, i vec danas nema nicega. Nema ni bolova u stomaku, nikakvih simptoma pre mentruacije.Nijednu tabletu nisam preskocila, osim sto sam mozda varirala po 15ak min od vremena u koje inace pijem, tipa pijem u 22h a nekad bude i u 22:15 ...imala sam nezasticeni odnos pre tacno dve nedelje, zavrsen prekinutim snosajem.Da li postoji mogucnost trudnoce? Kada bih mogla uraditi test?

Ivo Balenović, dr. med.

17.11.2017. 23:15

Poštovana, nema razloga za brigu. Uz kontraceptive se krvarenje smanjuje, a ponekad može i izostati. Za svaki slučaj možete ipak učiniti test na trudnoću.

ivana56

15.01.2018. 10:55

Postovani..pijem tablete duphastone za regulaciju menstruacije..pijem ju 10.ti dan i jos nisam procurila..rodila sam prije 5mj..pa me zanima da li je moguca trudnoca ili se jos nije sve unormalilo

Ivo Balenović, dr. med.

15.01.2018. 17:15

Poštovana, krvarenje nastupa 2 do 3 dana nakon prestanka uzimanja Duphaston tableta.

ivana56

15.01.2018. 19:10

Da li ima mozda kakve veze sto sam mozda dva dana uzela po 1 tabletu umjesto 2..inace mi se desavalo da nekad 6 ili 8 dan procurim prije zavrsetka terapije..

Ivo Balenović, dr. med.

16.01.2018. 16:05

To nije razlog. Krvarenje uobičajeno nastupa 2 do 3 dana nakon prestanka terapije. Ponekad može nastupiti prije, a ponekad i nakon 7 dana. Sve ovisi o razini hormona. Ukoliko krvarenje ne nastupi niti nakon 7 dana, postoji mogućnost da se radi o trudnoći.

martinejvi

23.01.2018. 09:35

Postovani,
Evo ukratko, promijenila sam pilule koje su bile u defekturi novima..medjutim pijem ih sada treći mjesec i prva menstruacija s njima je bila oskudnija nego sa starim pilulama (iako su razine hormona relativno iste) i više kao smeđe boje s krvi.. Ovaj mjesec je došla također u isto vrijeme, trajala je normalno kao inače 5 dana, ni obilna ni oskudna ali svih 5dana smeđe crna.
Čitala sam ranije da može biti od pilula ali opet postoji doza zabrinutosti.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

24.01.2018. 09:25

Poštovana, uobičajeno je da uz pilule menstruacije postanu oskudnije, a ponekad mogu i izostati. Pilule osim što sprečavaju ovulaciju djeluju i na sluznicu maternice na način da je stanjuju.

Mali Fikus

30.03.2018. 09:00

Poštovani,
Koristim kontracepcijske pilule adeksa već dva mjeseca, nisam propustila niti jednu no zadnjih mjesec dana ih nisam uzimala u isto vrijeme. U tom periodu imala sam spolni odnos jednom te smo koristili metodu prekinutog snošaja. Od zadnjeg odnosa prošlo je 10ak dana. Nakon posljednje pilule nisam dobila mjesečnicu kakvu inače dobivam, jako je oskudna i skoro da je nema, tu i tamo točkica , a bolovi u jajnicima mi nisu kao inače. Zanima me da li postoji mogućnost da sam u drugom stanju?

Ivo Balenović, dr. med.

30.03.2018. 10:45

Poštovana, budući da uzimate kontracepciju ne postoji mogućnost trudnoće. Kod žena koje uzimaju kontracepcijske tablete uobičajena su oskudna krvarenja, a ponekad menstruacija može i izostati.

ivana199015

15.06.2018. 00:55

Poštovani,

Uzimam Lyndinette već gotovo dvije godine. Menstruacije su mi vrlo oskudne, posebno unazad godine dana. Menstruaciju inače dobijem treći dan nakon uzimanja zadnje tablete, međutim ovaj put ništa. Samo čisti bijeli iscjedak. Vidim po prijašnjim odgovorima da je to normalno. Ali nisam sigurna što učiniti. Mogu normalno početi sa sljedećom kutijom? Dali se javiti na pregled? Koliko puta se smije situacija ponoviti? Do sada nisam imala iskustva s izostankom menstruacije pa sam zbunjena. Ne sumnjam na trudnoću jer redovito pijem tablete.

Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

15.06.2018. 09:40

Poštovana, to je moguća pojava kod žena koje uzimaju kontraceptive. Kontraceptivi 'stanjuju' sluznicu maternice zbog čega menstruacije postaju oskudne, a ponekad se može desiti i da izostanu. Ukoliko bi tako bilo i idući ciklus javite se liječniku.

Vesna1979

01.07.2018. 15:05

Postovani!
Imam 39 god.pijem kontracepciju Zoely 4 mjeseca, prije njih sam pila logest 4 godine pa mi je moja doktorica savjetovala da krenem sa zoely, da su one puno bolje s obzirom na moje godine i posto ne planiram niposto roditi vise.
Prvi mjesec uzimanja zoely nakon potrosene zadnje placebo tablete dobila sam mjesecnicu, jako kratko je traja i nakon toga vec 3 mjeseca uopce nemam mjesecnicu, redovito pijem tablete, napravila sam 2 testa na trudnocu i negativan je, u meduvremenu je moja ginekologica otisla radit u Njemacku tako da kod nas trenutno nema ginekologa, sta da radim? Da li je to normalno taj izostanak mjesecnice? Da li da prekinem piti tablete ili da ih nastavim i dalje? Psihicki mi je to jedno veliko opterecenje jer se bojim trudnoce!!

Ivo Balenović, dr. med.

01.07.2018. 23:05

Poštovana, to je moguća nuspojava tableta. Budući da su testovi negativni ne radi se o trudnoći. Bilo bi preporučljivo učiniti uzv pregled.

slejla

28.08.2018. 12:25

Pijem kontracepcijske tablete Daylla, ali ovo mi je prva kutija.
Pošto nisam uspjela naći ovdje nekoga tko je imao moj problem odmah na početku već su sve već neko vrijeme koristile određene tablete (ili mi je možda promaklo). Odlučila sam ipak postaviti pitanje.
Uglavnom, kao što sam rekla, to mi je prva kutija kontracepcijskih što pijem. Do sada sam sve tablete pila na vrijeme i započela sa prvim danom menstracije. Trenutno pijem placebo tablete i ostale su mi još dvije do kraja. Međutim, menstracije nema niti imam bilo kakve simptome da bi trebala dobiti. Da li postoji mogućnost da se ovaj prvi mjesec menstruacija preskoči ili ipak nešto nije uredu?
Budući da mi je zadnji datum menstruacije bio 3.8. (a ja ću do tada već piti "aktivne" tablete).

Ivo Balenović, dr. med.

28.08.2018. 17:05

Poštovana, kod žena koje koriste kontracepcijske tablete menstruacije su oskudne, a ponekad mogu i izostati. Izostanak krvarenja kos Vas najvjerojatnije je nuspojava tableta.

logestina183

26.09.2018. 20:15

Pozdrav. Zanima me da li je sa uzimanjem pilula moguca tzv "lazna menstruacija" ukoliko ostanem u drugom stanju ?

Vec godinama pijem logest, i uvijek dobijam 3 dana nakon prestanka uzimanja pilula, ujutro..ovaj put sam dobila isti dan ali uvece.
Nije uopste bila krv, vise smedji, gusti, sluzavi iscjedak, zilav iscjedak.. i to je trajalo dva i po dana, i onda nista..na tamponu samo smedjkasti obris ostaje,a uvijek mi krvarenje traje cijelu pauzu.

Inace od pocetka uzimanja pilula, menstruaciju dobivam u sat vremena, traje mi sve dok ne pocnem uzimati narednu kutiju,nije obilno, ali niposto ni oskudno krvarenje i uvijek je krv u pravom smislu te rijeci, pa me ove neke sitnice koje su se promijenile ovaj put malo brinu, da li mi treba test za trudnocu mozda?

(pilule uzimam redovito, u isto vrijeme, pazim sta uzimam od drugih lijekova, ali imam dugogodisnjeg partnera te ne koristimo kondome i uvijek dodje do ejakulacije "unutra"blunk .. Hvala unaprijed na odgovoru..

Ivo Balenović, dr. med.

26.09.2018. 22:05

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralnu kontracepciju menstruacije postaju oskudne, a ponekad mogu i izostati. Prema svemu što ste naveli ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

Martina.tina112

28.09.2018. 10:15

Pozdrav, imam jedno pitanje. Pijem naelia tablete skoro dvije godine i sve je do sada bilo u redu. Unazad tri mjeseca menstruacije su mi bile jako oskudne a ovaj mjesec je izostala. Pocela sam piti novu kutiju, ali ne znam sto da radim. Imam decka i redovito imamo odnose sa metodom prekinutog snosaja, znaci uz tablete nikada nije ejakulirao u mene. Prema tome mislim da ne mogu biti trudna ali me zbunjuje taj izostanak menstruacije? Ovaj mjesec sam sve tablete pila redovito, uzimam qvar autohaler i nixar tablete za alergije. Moze li biti da je to smanjilo djelotvornost tableta? Hvala