Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uporna kandida


Autor Poruka

Danica9

02.10.2009. 12:55

Poštovani,
već 5 godina ako ne svaki mjesec( nekad po dva puta) pojavi mi se kandida bar svaka 2 mjeseca. Ginekolog mi uporno daje samo canesten vaginalete i sama moram kupovati raznorazne irigatore i ulja gospine trave i čajeve i kandida yeast i lactogyne koji mi ne pomažu očito. Zadnja 2 puta mi je ajde dao diflucan. Prvi put sam ga pila tjedan dana svaki dan i nisam imala gljivice mjesec i pol. Drugi put sam dobila 2 tablete(svaki tjedan jednu) i opet ih nisam imala mjesec i pol. Na druge pretrage me ne šalje, a meni je već dooosta. Briseve sam radila i sve je u redu. Ne jedem puno šećera, težina mi je normalna, jedino što sam radila test kandide u stolici i samo je pokazalo da je ima, ali ne u kojem postotku. Ne znam više što da radim, a moj ginekolog i doktorica za sve okrivljuju "imunitet" i kažu mi da pijem vitamine kaj i radim i opet ništa. Inače nisam bila bolesna valjda od 1. mjeseca. Ne znam kome da se obratim više zbog tog problema..ludim i trošim novce izgleda uzalud, a baš ih ni nemam jer sam student. sad

Višnja Tadić, dr. med.

05.10.2009. 17:30

Niste spomenuli partnera, ukoliko ima i on smetnje poslati ga na obradu ( krv i brisevi ).

Višnja Tadić, dr. med.

05.10.2009. 17:30

Niste spomenuli i navike, ..tj odbaciti ev. dnevne uloške, sintetički donji veš, uske hlače i sl.Osim toga, dat ću jedan, možda će djelovati primitivno , savjet no vrlo je učinkovito. Jednom do 2 puta tjedno namočiti čisti prstić u jogurt, kiselo mlijeki ili nešto slično i prstićem u vaginu !! vrlo je učinkovito , a zna se i zašto.

Danica9

20.10.2009. 20:10

Imam dečka zadnjih pola godine. S gljivicama imam problema i kad sam sama i nemam spolne odnose. Pokušavala sam sve već..i jogurte i svašta. Budem opet. A dečko nema nikakve simptome. Mazao se kad bi mu rekla.. Sada sam se malo isšokirala jer mi je papa test otprije mjesec i pol pokazao gadnu upalu, cin2 i sumnju na hpv.. sad Saznala sam neki dan.
Papa testovi unazad 6 godina su svi uredni osim što je na svakom bilo naznačeno blaga upalica. Ginekolog mi je napravio briseve za klamidiju, ureapl, mikopl, hpv, tipizaciju, al sad moram čekati 3 tjedna najmanje na nalaze. A donji trbuh me boli lagano od zadnje menstruacije i baš imam neki pojačani miris ružni dolje i strah me da mi se stvari ne pogoršaju na cin 3. sad Zadnja menstruacija je bila nekako malo duža i nakon spolnog odnosa sam imala smećkasti iscjedak još 3 dana.
Ginekolog je rekao da mi je očito i imunitet u komi i da probam sa aloe verom ili beta glukanom.
Da li se može to pogoršati u 2 mjeseca sa cin2 na cin3?? Da idem negdje prije da mi daju terapiju? Ili ne mogu nigdje dobiti nalaze briseva ranije od 3 tjedna? Baš mi je loš period. sad
Da li treba dečko ići na briseve svega toga ili je dovoljno da se vidi kaj je meni pa mu doktor da potrebnu terapiju?
Hvalaa!