Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upotreba antibiotika u trudnoći


Autor Poruka

Štefica

14.06.2001. 14:19

Poštovana doktorice,
drago mi je što je Vaša stručnost dostupna i preko Interneta pa bih Vam postavila dva pitanja.
Imam 31 g,ovo mi je druga trudnoća nakon 8 godina i trudna sam 9 tjedana.Brisevima rodnice nađena mi je bakterija "PSEUDOMONAS SPIRALIS".Ostali brisevi su uredni.Ginekolog mi je prepisao klavocin tablete 3x1 i geonistin vag.Reciti mi da li sa sigurnošću mogu trošiti klavocin bez posljedica za dijete?
Inače sam se prvi puta porodila na klinici Sv.Duh,trudnoća je bila uredna,ali je došlo do komplikacija poslije poroda.Dijagnoza je bila "METRORRHAGIA POST PARTUM AD VII.RETENTIO COTYLEDONIS PLACENTAE",usljed čega je došlo i do poremećaja u krvi te je samo krvarenje zaustavljeno nakon 3 kiretaže uterusa,uz transfuziju svježe krvi i infuziju fibrinogena.Molim Vas da li je potrebno napraviti neke pretrage da bi se izbjegle eventualne komplikacije?
Hvala,Štefica

Doc. dr. S. Kupešić

14.06.2001. 23:36

Poštovana gospođo Štefica,
Bez bojazni možete koristiti propisanu terapiju Klavocinom tijekom prvog tromjesječja trudnoće. Što se tiče komplikacija koje ste imali u prvoj trudnoći i mogućnosti njihove prevencije u tekućoj trudnoći; o ishodu porođaja i postporođajne komplikacije potrebno je informirati liječnike kako bi se nakon poroda učinila detaljna inspekcija posteljičnih kotiledona i isključio zaostajanje (retencija) nekog od njih. Rana dijagnoza poremećaja, dovodi do pravovremene terapije koja omogućava brzi oporavak i izbjegavanje daljnjih komplikacija. Neke specifične prevencije nema, ali trebaju se pratiti laboratorijski pokazatelji, s naglaskokm na krvnu sliku i koagulogram. Puno sreće u daljnjem tijeku Vaše trudnoće.

Multiplus

19.09.2017. 16:50

Postovani,
Trenutno sam u 18.tjednu trudnoce, i imam ceste glavobolje i nastojim ne piti lupocet, međutim jucer me glava toliko boljela da sam popila lupocet od 500 u 19:00 i u ponoc sam zavrsila na hitnoj i tamo su mi isto dali lupocet od 500 i sad me brine dal je to sto moglo nastetiti bebi? Inace, u 5 tjednu trudnoce dok nisam znala da sam trudna popila sam iburofenum i belmiran san za spavanje, jako me je bilo strah da nesto nije dobro i na anomaly scanu su svi organi bili uredu i opet me hvata panika radi toga sto sam popila iburofenum i belmiran san u ranoj trudnoci.
Hvala unaprijed,
Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

19.09.2017. 22:20

Poštovana, nemate razloga za brigu, ništa od navedenog nije moglo naštetiti djetetu.