Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ureaplazma


Autor Poruka

17.02.2009. 17:40

Poštovani,
brisom uretre izolirana mi je ureaplazma, zanima me koliko je opasna, da li se teško riješava i lako vraća? Dosta sam uplašena! Parter i ja smo na terapiji. Ja prije njega nisam imala partnere, a on je, pa me zanima me da li ju je moj partner mogao od prije nositi i mene zaraziti budući da on nema nikakvih simptoma, a varanje je isključeno. Isto tako čitala sam da je ona česti "mirni" stanovnik žene, te da se aktivira pod utjecajem stresa, pada imuniteta... Da li je to istina?
Hvala!

Višnja Tadić, dr. med.

17.02.2009. 23:45

Ureaplasma je podvrsta mycoplasme, kojom je danas prema izvorima prokuženo oko 40 % mladih ljudi. Česta je infekcija, obično spolno prenosiva, ili se dobije nekim bliskijim kontaktom s nečijim rubljem ručnicima i sl. Liječenje je antibiotsko, dosta uspješno, pogotovo kod žena, a kod muškaraca , ukoliko se zadrži u prostati, može i zakomlicirati situaciju. Preporučljivo bi bilo da se muškarac kojem je dijagnosticirana ureaplasma podvrgne i testiranju ejakulata na ureaplasme, tako da isključizadržanu i pritajenu ifnekciju.

tinna_25

09.09.2017. 18:20

Poštovani!

Prije nekoliko mj dijagnoszivirana mi je ureaplazma, tada sam pila dioksiciklin i ona je nestala, no nakon nekog vremena mi se opet pojavila. Zanima me da li mi imate za preporučiti neko liječenje prirodnim putem npr.neke čajeve ili vitamine s obzirom da konstatnom uzimanje antibiotika nije zdravo.

Unaprijed hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

10.09.2017. 23:45

Poštovana, ureaplazma se mora liječiti antibioticima, a preporučljivo je uzeti vaginalne probiotike za uspostavljanje ravnoteže vaginalne flore. Što se vitamina tiče najbolje ih je dobivati putem redovite i zdrave hrane (ekološki uzgojeno voće i povrće)