Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureaplazma urealyticum


Autor Poruka

žana

24.03.2005. 10:13

U brisu mi je pronadjena ureaplazma urealyticum +lactobacillus i saprofilne bakterije. Kako se to liječi i koliko dugo? Da li to može biti uzročnik cin-a 1? Da li se i partner mora liječiti?
Unaprijed hvala!!!

dr Miro Šimun Alebić, spec.gin

31.05.2005. 12:46

Poštovana,
iako i u svijetskoj stručnoj javnosti danas postoje kontroverze po pitanju uloge Ureaplazme u sterlitetu, kod nas se pozitivan nalaz brisa na Ureaplazmu liječi i to antibioticima. Nakon provedene terapije potrebno je ponavljanjem brisa provjeriti odgovor na terapiju.Što se tiče CIN-a, ureaplazmu se ne povezuje s ovakvim promjenama na vratu maternice.

luda13mala

22.09.2017. 11:15

Postovani doktore.Radila sam briseve i rezultat je S na 10 na 4 na ureapazmu.Ginekologica je propisala doksiciklin 2 puta 1 10 dana antibiotike i gyno daktarin vaginalete.Medjutim za 5 dana cu dobit menstruaciju.Da li smijem tada koristit vaginalete.?Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

22.09.2017. 11:45

Poštovana, vaginalete počnite koristiti nakon menstruacije.

barbbb

05.10.2017. 18:50

Poštovani, nisam sigurna obracam li se na pravom mjestu, ali ovo je moj problem. Nakon duzih bolova u donjem dijelu trbuha i cestom pritisku na mokrenje te ponekad prisutnom zeleno zutom iscjedku obratila sam svojoj gin.i sve joj preenjela, ona me samo ultrazvucno oregledala i rekla da je sve ok. S obzirom da mi to bas se nije cinilo profesionalno i u medjuvremenu mi se cesti i neugodni protisak na mokrenje pojacao i pojavila se sukrvica taj dan sam se obratila dr.opce medicine. Ona me poslala vaditi urin i nalaz je pokazao povecan broj leukocita u mokraci (to je jedino sto mi ke rekla) i dobila sam Sulotrim forte. Odmah me uputila i na mikrobiološki dati urin i danas sam dobila nalaze: e.coli 10na3, ureaplasma urealyticum 10na4. Propisala mi je lijek Azimed 3tablete kroz 3 dana te ponavljanje nalaza urina 2tjedna nakon terapije. Rekla mi je da bi bilo dobro i da moj decko izvadi nalaz urina. Je li to potrebno s obzirom da koristimo kondom? Nrkad malo krenemo bez, ali ga u pravilu odmah stavi. Kolika je mogucnost da se i on zarazio te koji simptomi ukazuju na to kod muskaraca? Puno hvala na odgovoru i lp.

Ivo Balenović, dr. med.

06.10.2017. 09:30

Poštovana, bilo bi preporučljivo da i on učini analizu urina. Simptomi infekcije mogu biti svrbež, peckanje, iscjedak, iako se najčešće radi o asimptomatskoj infekciji. Kliconoštvo kod inače zdravih osoba nalazimo u 75% spolno aktivnih osoba. Liječenjem treba obuhvatiti oba partnera.