Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Urinarna infekcija


Autor Poruka

Feniks92

20.02.2018. 09:35

Postovani,

U 24 t sam trudnoce pronadena mi je bhsb bakterija jos dalje cekam briseve i urino do kraja. Cervix 1 clanak, uloziv za vrh prsta, unutarnje T oblika 42mm

Kao terapiju uzimam Klavocin 1 na 12h i Utrogestan 2 vaginalno navecer.

Pitanje moje da li navedena bakterija odnosno urinarne infekcije mogu uzrokovat cesta grcenja maternice.

Ivo Balenović, dr. med.

20.02.2018. 15:50

Poštovana, ako dođe do korioamnionitisa (upale plodovih ovoja) mogu početi prijevremeni trudovi (grčenja maternice). Zbog toga ste i dobili terapiju da se to prevenira. Tijekom trudnoće uobičajene su povremene kontrakcije maternice. Takve kontrakcije ne dovode do otvaranja.

Feniks92

21.02.2018. 17:10

Postovani jos samo ovo,jer moja gin. nije bas rijesica u obasnjenjima.

Kako sam so 19.1 bila na duphastonima i presla isti dan navever na utrogestan i pijem antibiotik , koliko treba da pocinje djelovati i koja je razlika u navedenim lijekovima. U ponedjeljak mi bilo dobro, jucer navecer sam imala uzasna stezanja kao kod menstruacije grc ni sama ne znam. To je stegnulo stvrdnulo trbuh ali kad sam lezala na ledjima je bilo cesto, i bebicu normalno osjecala ritala se. Danas bila kod gin i rekla da se nista nebi smjelo dogoditi,i da mi se maternica rasteze. Jer je nalaz prije dva dana bio ok. Bila popila normabel od 5mg pa malo popustilo.
26.1 imam ponovno kontrolu.
Molim savjet jer vise nista ne znam prva me gin zeznula,sad nebi da me druga ah sad((

Hvala unaprijed.

Hvala

Feniks92

21.02.2018. 17:10

Vise ne znam sto je normalno kod bolova i grceva. Krvarenja nikakva hvala bogu, jedino jos tesko pisam

Ivo Balenović, dr. med.

21.02.2018. 22:25

Poštovana, razlika je jedino u sastavu, djelovanje je isto. Ovo što osjećate normalno je u trudnoći. Važno je da nema krvarenja niti sukrvice jer su to znakovi prijevremanog otvaranja.

Vallenaa

29.06.2022. 10:55

Poštovani.

Trenutno 19 tj.
U četvrtak sam bila kod doktorice, zbog bolova u leđima i u donjem djelu trbuha s cudnim osjecajem mokrenja. Uzv i pregled sve uredno, napravili smo urinokulturu i pronađena je escherichia coli - leukociti +(11-20). Nalaz sam cekala do ponedjeljka i od onda sam na terapiji klavocin 1×12.
Taj isti cetvrtak(nakon pregleda) i petak sam imala i neke neugodne kontrakcije. Sada osjecam samo pritisak na mjehur i to vecinom kad hodam. U lezecem polozaju je vise manje ok.
Zanima me da li je to od urinarne infekcije i nakon koliko dana bi otprilike trebala osjetiti olaksanje(zbog terapije), ili smatrate da bi trebala se javiti ginekologu zbog toga. Krvarenje i sukrvice nema, samo pritisak i ponekad bolovi slicni menstrualnim.

Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

02.07.2022. 11:15

Poštovana, simptomi koje navodite su posljedica urinarne infekcije. Poboljšanje se očekuje dan, dva nakon početka uzimanja terapije. Savjetujem da uzimate što više tekućine. Ukoliko nema krvarenja, nije potreban hitan pregled ginekologa.

Vallenaa

03.07.2022. 20:10

Hvala puno doktore na odgovoru.

Lijek sam popila do kraja, no pritisak osjecam i dalje. Mozda ne na mjehur nego opcenito pritisak u donjem djelu trbuha. I to ne svaki dan, neki dan bude jaci, neki je ok. Kad legnem odmah je malo lakse. I bebu osjecam dosta nisko.
Nadam se da je to neki normalan simptom trudnoce. Redovni pregled imam tek za tjedan i pol. A drugih simptoma nemam, osim ponekad malo nes osjetim u rodnici. Al nista dugorocno i bolno.

Ivo Balenović, dr. med.

04.07.2022. 09:30

Pritisak koji navodite je uobičajena pojava u trudnoći. Nema razloga za brigu.