Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uterus bicornis(didelphys)


Autor Poruka

Zrnasce

05.09.2017. 13:10

Sta mi mozete reci o ovoj temi..,
Menstruacija neredovna razmak po 40 dana,
Pije se hrt trisegvens tbl
Dali je neko imao slican slucaj da podijeli iskustva
8 mm se racva materica

Ivo Balenović, dr. med.

05.09.2017. 13:35

Poštovana, uzimate Trisequens što je hormonska nadomjesna terapija. Do krvarenja obično dolazi tijekom uzimanja crvenih tableta. Niste naveli koliko imate godina. Što se maternice tiče nama potrebe za operativnim zahvatom.

Medeenaa

16.05.2018. 18:15

Poštovanje,danas sam bila na pregledu kod ginekologa posto mi se povremeno pojavljivala krv tokom i nakon odnosa.Male kolicine i to traje odprilike 1 do 2 dana.Ustanovio je da imam uterus bicornis koji se jasno vidio na ekranu,rekao da da se vjerovatno zbog tog desava to krvarenje.Sve ostalo mi je uredu,nije rekao da imam bilo kakvu upalu ili slicno.Papa test trebam cekati 20 dana nadam se da ce biti uredan.Nemam nikakve bolove prilikom odnosa samo ponekad to krvarenje Zanima me i vase misljenje,da li je moguce krvarenje zbog takve maternice.Izvibite na dugom postu,i nadam se bezo odgovoru.Unaprijed se zahvaljujem.

Ivo Balenović, dr. med.

16.05.2018. 21:35

Poštovana, krvarenje prilikom odnosa je kontaktno krvarenje i najčešće nastaje zbog mehaničkog djelovanja na vrat maternice. Ukoliko će papa test biti uredan nema razloga za brigu. Kod uterusa bicornisa može biti problema u trudnoći - spontani pobačaj, prijevremeni porod ili porod djeteta s malom porođajnom težinom. Naravno sve ovisi o veličini anomalije. Krvarenje kod odnosa ne bi trebalo biti povezano s tom anomalijom.

Medeenaa

18.05.2018. 09:25

Izvinite,ali malo sam zbunjena.Rekao je da jedino moze biti zbog takve maternice jer je ostalo sve uredu uradio je citav pregled.Rekao je da se vidi da su mi sluznice podjeljene i da na jednoj ima jos malo sukrvice posto mi se to krvarenje dogodilo dan prije pregleda.Da li ce pokazati papa test ako nesto nike uredu,s obzirom da nista drugo nije nasao tokom pregleda.Izvinite,malo sam zbunjena.Unaprijed hvala na odhovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

18.05.2018. 12:10

Poštovana, krvarenje nakon odnosa nema veze s uterusom bicornisom. Ukoliko će papa test biti u redu nema razloga za brigu.