Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vagina


Autor Poruka

SimS

08.02.2014. 04:35

hocu da pitam... od sta moze da se rasire vaginalne muskuli osven od seksa... nekoliko dana nisam imala seks sa deckom a uvek mi je bila tesna da tako kazem pa sinoc mi je bila siroka za razliku od prosli put... hocu da znam do sta je problem dali je tacno to da zavise i od godine? molim vas za odgovor hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.02.2014. 15:10

Nisam točno razumio vaše pitanje.
Vjerovatno se kod vas radi o anatomski užoj rodnici te savjetujem ginekološki pregled sa se ustvrdi postojanje kakve anomalije rodnice.

senhy

08.02.2014. 22:55

U zadnje vrijeme osjecam bol na desnoj strani grlica, pri samom ulazu. Ne boli me na dodir niti imam kakva krvarenja. Probala sam sama opipati i nema nista drugacije samo jednostavno boli, kao da je istegnuto. Da li znate od cega bi moglo to da bude? Da li upala? Da li smijem koristiti ulje kantariona jer sam citala da je dobro za upale?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.02.2014. 15:00

Vjerovatno od upale. Smijete.

norarobertssss

24.10.2016. 21:50

postovani, nakon nekoliko premazivanja genitalnih bradavica na podrucju ulaza u rodnicu podofilinom (ulje), iste su se povukle medjutim par dana poslije me boli sve(ne samo koza nego dublje) od ulaza u rodnicu pa sve do klitorisa,bol je konstantna i traje vec tri dana. Sluznica nije glatka i kada je zategnem vidim bijele tackice na usnama stidnim samo a ne oko ulaza u rodnicu. bol je najaca oko klitorisa gdje su nervni zavrseci. da li je to normalno poslije podofilina i mogu li nesto koristiti lokalno? ispirem kamilicom sa

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.10.2016. 18:10

Vjerovatno je od podofilina. Lijek je dosta agresivan. Koristite cicatridine vaginalete a izvana možete recimo mazati sa hyalofemme gelom ili Contractubexom.