Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vaginalete


Autor Poruka

Gea92

25.05.2016. 10:25

Postovani,
Zbog ektopije sam dobila th cicatridine 1 kutija, a onda AVE intima 3 kutije, Kad sam presla na AVE intima, posle druge ili trece vaginalete javio se uzasan svrab uz peckanje i crvenilo na ulazu u vaginu, Na svoju ruku sam mazala kansen kremu misleci da sam nekako dobila gljivice i nastavila sa terapijom. To traje vec nekih 4 dana, s tim sto je sad svrab dosta blazi, peckanja nema (cim ne namazem kremu pocinje jaci svrab) ali se pojavio mlecno beli sekret poput skramice, prilicno obilan. Da li mislite da to ima ikakve veze sa vaginaletama koje koristim, ili su verovatno u pitanju gljivice? Molim za savet. Unapred hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.05.2016. 20:55

Prema opisanom mislim da se radi o gljivičnoj upali.

Gea92

27.05.2016. 00:40

Hvala Vam. Jos jedno pitanje. Da li mogu dobiti lazno dobre rezultate i da se nista patogeno ne izoluje ako sam se isprala tantum rosom sa irigatorom dan pre davanja briseva?

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.05.2016. 19:15

To nema efekta na nalaze briseva.

Sarasarica

08.04.2017. 15:25

Postovana,pisem jer imam problem za ostecenom sluzokozom materice nakon drugog porodjaja koji je bio pre tacno godinu ipo dana. Nakon svake menstruacije koja traje pet dana ja krvarim jos pet do sedam dana po malo,to traje od porodjaja. Doktor mi je rekao da je to zbog ostecenja sluzokoze i da je potrebno mnogo vremena dok se ne obnovi,nije mi dao nikakve lekove niti bilo sta drugo ali ja i dalje krvarim po malo. Prosle godine sam radila papa test i sve je bilo u redu. Zanima me da li je to normalno?
Pre jedno nedelju dana mi se pojavio sekret pa sam na svoju ruku uzela Poliginax vaginalete jer sam do sada uvek njih dobijala od strane lekara. Posle druge sam pocela da krvarim stavila sam i trecu i bilo je malo vise krvi pa sam prestala sa njima. U pocetku je bilo rozikasto ali danas je bilo malo vise krvi i kao neko boluckanje u donjem delu stomaka. Treba da dobijem za sest dana pa bih posle ciklusa otisla kod lekara ali me zanima zasto je do toga doslo i koliko je potrebno da se obnovi sluzokoza materice posle porodjaja?Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

08.04.2017. 21:45

Poštovana,
prema simptomima kod Vas se vjerojatno radi o postmenstruacijskom krvarenju zbog produljenog djelovanja žutog tijela zbog čega se sluznica maternice ne ljušti u cijelosti, već produljeno u segmentima. Takvo krvarenje liječi se davanjem progesterona tijekom 10 do 12 dana u fazi žutog tijela.

Sarasarica

09.04.2017. 00:25

Hvala puno na odgovoru. Da li je to opasno? I da li bi trebalo da obavestim svog lekara o progesteronu? Nisam upucena u to,kako se daje? Hvala jos jednom

Ivo Balenović, dr. med.

09.04.2017. 20:40

Poštovana,
to nije ništa opasno. Pričekajte još koji ciklus pa ako bi se ponavljalo obavijestite svog liječnika. Uobičajena terapija je Duphaston tbl. od 15. do 25. dana ciklusa.

Sarasarica

09.04.2017. 21:30

Hvala puno. Samo me jos nesto zanima. Jos uvek krvarim posle vaginaleta,danas je peti dan krvarenja. Kada bi trebalo da prestane i da li ce doci do poremecaja ciklusa? Hvala veliko

Ivo Balenović, dr. med.

10.04.2017. 21:00

Poštovana,
ne bi smjeli krvariti nakon vaginaleta. Moguće je da je došlo do oštećenja sluznice. To krvarenje neće poremetiti ciklus.