Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vaginalna infekcija?


Autor Poruka

strumfeta1

13.01.2012. 01:45

Dragi doktore,imam iscjedak neugodnog mirisa( po ribi) , gledala sam po netu, za takav simptom kazu da je to vaginalna infekcija. Ja kad sam prije dva mj. isla ginekologu rekla sam mu za to, ali mi nije nista spominjo.. jel to zaista to? i ako je, kako bi ga mogla liječit, po mogucnosti bez recepta u ljekarni? happy unaprijed Hvala blunk

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.01.2012. 10:50

Poštovana, savjetujem terapiju Vas i partnera. Obično se rabi metronidazol. Nažalost samo uz recept. Probajte sa Multi-gyn actigel vaginalete.

24.07.2014. 11:35

Postovani,
u zadnja 2 tjedna osjecala sam povremeno zarenje na podrucju rodnice i malih usana, a u zadnja dva dana to je gotovo konstantno. Takodjer sam primijetila iscjedak koji kad se osusi je zute boje, jucer je smrdio na kiselo, danas taj miris ne osjecam. Bolove u jajnicima ne osjecam, ali me boli trtica ( ne znam je li to povezano). Ginekologica je na godisnjem, pa bih Vas molila za savjet kako da si olaksam tegobe. Po povratku s godisnjeg, otici cu na pregled. Zahvaljujem se na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.07.2014. 16:00

Uzimajte Polygnax vaginalete i izvana mažite s Canesten kremom nekoliko dana.

25.07.2014. 00:55

Postovani, mozete li mi preporuciti neke druge vaginalete buduci da su mi u 2 ljekarne odbili izdati Polygynax bez recepta. Unaprijed se zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.07.2014. 19:55

Canesten vaginalete.

onlygirl

28.07.2014. 17:25

Poštovani doktore,
prije 2 veceri sam zbog pojacanog iscjetka uzela vaginaletu 5 biljaka, no buduci da sam htjela uzeti nesto jace radi prevencije, jer sam trenutno na putovanju i nemam zdravstvenu skrb, sinoc sam uzela Macmiror vaginaletu, no bojim se da sam time definitivno pogrijesila jer prije nisam imala izrazen svrbez niti ikakav drugi simptom uz iscjedak koji cak nije bio ni preobilan , dok danas nakon Macmirora osjecam lagano peckanje i svrbez. Buduci da Macmirora vise nemam ( ukoliko bude potrebno cu nabaviti), a vaginaleta 5 biljaka jos imam, zanima me mogu li nastaviti vcrs s vag 5 biljaka ili sto mi savjetujete ? Molila bih Vas za profesionalno misljenje.
Unaprijed zahvaljujem

ljilja1982

28.07.2014. 21:25

Postovani danas sam bila kod ginekologa i rekao mi je da imam pojacan sekret i da imam malo crvenilo na materici...sta da radim da li je to opasno ili je normalno
Danas mi je uzeo i papa test ali bice gotov tek za mesec dana. neznam sta da radim

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.07.2014. 21:45

Onlygirl nisam nikad čuo za vaginalete pet biljaka.
Macmiror ima svoje indikacije i ne uzima se samo tamo kad se neko sjeti a u svrhu prevencije.
Savjetujem uzimanje probiotika na usta i lokalno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.07.2014. 21:45

Ljilja pričekajte nalaz papa testa.

ketty3

10.09.2014. 23:50

Poštovani primjetila sam sirasto bijel iscjedak koji je čudnog mirisa te također osjećam svrbež u rodnici te izvana, nedavno sam uzimala antibiotik Zinnat te mi je preporučeno od strane ginekologa rojazol vaginalete no zanemarila sam to i naravno pogriješila, odnose nisam imala duže od mjesec dana.Što bi mi vi preporučili
Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.09.2014. 19:55

Neki od antimiotika lokalno npr. Rojazol vaginalete i kremu izvana ili canesten3/ canesten.

kajica

29.04.2016. 18:40

U utorak,pre tri dana,se pojavio svrab i peckanje,na gacicama sam primetila beli iscedak mrvicasti,bez ikakvog neprijatnog mirisa,sestra farmaceut mi je preporucila Povidon jod vagitorije,prvu sam uzela u sredu ujutru i nakon toga uvece,sledeci dan isto ujutru i uvece i juce samo uvece i danas ujutru. Primecujem da me svrbi samo otvor i na ulosku vidim iscedak pomesan sa lekom. Koliko dana necu smeti da imam odnose i koliko dugo da primenjujem terapiju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2016. 23:45

Tjedan dana najmanje terapije a odnose možete imati nakon završene terapije.

magdalena_m

24.05.2016. 22:55

Poštovani,
Prije dva mjeseca imala sam escherichiu i popila terapiju antibiotika. Oko mjesec dana kasnije sam bila na redovnom ginekološkom pregledu (a već sam pretpostavila da imam bakteriju zbog iscjetka neugodnog mirisa), i papa test pokazao gardnerellu i trichomonas. Doktorica mi je odmah dala recept za trichomonas - Metrozol 7 dana po dvije tablete i partner i ja (i izbjegavanje odnosa 7 dana), a nakon nalaza papa testa koji je potvrdio i gardnerellu, propisala mi je i summamed, također za partnera i mene, meni dva puta po dvije tablete s jednim danom pauze između, a partneru dva puta po jednu, također s danom pauze. Isto, bez odnosa bar 10 dana. Sve smo to popili. Peckanje i neugodan miris iscjetka je nestao. Međutim, nakon prvog odnosa peckanje i miris su se vratili. Nakon druugog se pojačalo. Je li moguće da dvije kure antibiotika nisu trajno riješile problem? Nije valjda rješenje da stalno pijem antibiotike? Napominjem da sam uz antibiotik uzimala Lactogyn oralno i vaginalno.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.05.2016. 21:00

Vjerovatno ste zbog agresivne antibiotske terapije uništili vaginalnu floru rodnice pa su se razmožile gljivice u rodnici i vanjskom spolovilu.
Sugeriram antimikotske vaginalete i kremu za izvana.

mrs.md

26.05.2016. 02:50

Poštovani doktore, na vanjskom dijelu vagine oko otvora koža mi se crveni i peče me. Nemam nikakvih drugih simptoma osim toga, ne svrbi me i nemam iscjedak. Ne znam zbog čega mi je to i čime bih mogla mazati da mi prođe?

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.05.2016. 22:10

Vjerovatno se radi o gljivičnoj upali. Probajte mazati Canesten kremom izvana nekoliko puta dnevno.

magdalena_m

17.06.2016. 13:20

Poštovani,

Već sam ranije pisala, a sada imam malo više pitanja.
Prije dva mjeseca sam imala Trychomonas i Gardnerellu, liječila obje, prvo Trychomonas i partner i ja Metrozolom 5 dana po tri tablete, zatim kad je papa test potvrdio prisutnost Gardnerelle, sumamed, također oboje, partner dva puta po jednu, a ja dva puta po dvije. Nismo imali odnose 10-ak dana. Nakon odnosa neugodan miris i peckanje/bol su se vratili. Novim pregledom ustanovljeno je prisustvo Trychomonas, a ne Gardnerelle, niti gljivica. Ponovila sam terapiju Metrozolom, i na savjet dokotorice imam zaštićene odnose (preporuka dva do tri mjeseca dok se ne obnovi vaginalna flora jer je sada alkalna i najmanja prisutnost T može vratiti infekciju).
Nakon završene terapije (15 tableta) neugodan miris i peckanje još nisu nestali (malo se smanjili, ali nakon odnosa opet pojačali) i osjećam bol pri spolnom odnosu (peti dan terapije smo imali zaštićeni odnos).
Pitanja:
Je li antibiotiku treba još vremena da djeluje do kraja?
Šta još mogu učiniti da pospješim vraćanje kiselosti flore? (trenutno trošim Lactogyn oralno, 5 dana sam usporedo s antibioticima koristila i vaginalete Lactogyn, uz ispiranje rodnice Lactogyn gelom za ispiranje. Također sam nanijela Lactogyn gel za vlaženje zbog suhoće rodnice, ali bol je i dalje prisutna.
Je li partner treba opet piti terapiju?

Unaprijed hvala na odgovorima.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.06.2016. 02:25

Prema opisanom možete koristiti acidosalus ili vagisan vaginalete.
Sugeriram da napravite cervikalne briseve.