Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinutost u vezi korištenja kontracepcijskih tableta


Autor Poruka

bučnica

18.09.2014. 23:35

Poštovani,

naime, čitala sam raznorazne forume o kontracepcijskim tabletama jer sam ih nedavno počela koristiti pa me sve zanima i naišla sam na nešto što me veoma zabrinulo pa bih ipak htjela priupitati Vas, specijalista. Počela sam po prvi puta u životu (imam 21 godinu) koristiti kontracepcijske tablete. Koristim Adexa, uzimam ih redovito, svaki dan u isto vrijeme. Počela sam ih piti na prvi dan menstruacije (10.9.). Pomnom sam pročitala upute i piše u upustvu da sam stoga zaštićena od trudnoće od prvog dana korištenja. Narednih nekoliko dana sam imala krvarenje pa smo se partner i ja suzdržavali od spolnih odnosa. Prije dva dana mi je završilo krvarenje i upustili smo se u odnose i partner je ejakulirao u mene. Pročitala sam na forumima da je preporučljivo se suzdržavati od odnosa prvih tjedan-dva, čak i više od početka korištenja tableta pa sam ostala pomalo šokirana jer sam pomno slijedila i čitala upustva. Što vi mislite, da li je moguća trudnoća ili se neopravdano brinem? Nigdje nije pisalo tako nešto, već samo da sam zaštićena od prvog dana korištenja. (Osjećam napetost i blagu bol u grudima već nekoliko dana, pročitala sam da je to nuspojava tableta, da li to znači da su počele djelovati?)

Ispričavam se na iscrpnom upitu, ali sam veoma zabrinuta, a trenutno nisam u mogućnosti otići na konzultacije vlastitoj ginekologici. Zahvaljujem!

Srdačan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.09.2014. 10:20

Ne brinite. Neće doći do trudnoće.