Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zašto mi kasni?


Autor Poruka

237

17.10.2012. 13:55

Poštovani,
imam problem. Pet godina sam koristila pilule i nakon prekida prije par mjeseci dobila sam jednu menstruaciju par dana nakon zadnje pilulu, kao i inače, a drugu (prvu bez pilula) sam imala 02.09. (to je bio 36. dan ciklusa) i trajala mi je 6-7 dana. Ciklusi su mi inače prije korištenja pilula bili uvijek duži od 30 dana. Ono što me brine što do danas nisam dobila menstruaciju. Nadala sam se da sam možda trudna, jer radimo na tome, pa sam jučer ujutro napravila test, ali je bio negativan. Što bi onda mogao biti razlog kašnjenja, jer nikada mi nije toliko kasnila. Da napomenem da sam prije mjesec dana obavila ginekološki pregles sa papom, ultrazvukom i brisevima cerviksa i svi nalazi su bili uredni. Nisam pod stresom, nisam nikuda putovala, sve je kao i obično, ali od simptoma PMS-a ili trudnoće ni s. Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.10.2012. 17:20

Poštovana, ako je test na trudnoću negativan, s obzirom na izostanak menstruacije, svakako se ne radi o trudnoći.
Mislim da se kod vas s obzirom na oligomenoreju, radi o anovulacijskim ciklusima, te nisam siguran da vam je nalaz UZV-a uredan.
Svakako savjetujem da napravite spolne hormone, hormone štitnjače i UZV folikulometriju (dokaz ovulacije)