HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Mikroginon30


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lista

22.10.2017. 23:05

Postovanje, mikroginon pijem deset meseci i uvek sam dobijala menstruaciju na 21 dan. Sad poslednji put sam dobila 25 septembra i posle deset dana opet sam dobila. Zanima me jel to normalno tako da se desi s vremena na vreme i jesam li zasticena dok ne krenem da pijem novu kutiju ili mi treba dodatna zastita? Hvala u napred

Hana Hrpka, prof. psih.

24.10.2017. 13:55

Draga djevojko,
hvala ti na javljanju i na povjerenju koje si nam ukazala. Kažeš da piješ Mikroginon tablete kao kontracepciju i brine te je li prirodno da one utječu na tvoj menstrualni ciklus, kao i jesi li zaštićena ako ti je menstruacija došla ranije nego što si očekivala. Pitanje koje si nam postavila je medicinske prirode, stoga te potičem da se u vezi toga obratiš svom liječniku obiteljske medicine ili ginekologu koji ti je propisao tablete.
Hrabri telefon je linija koja pruža savjetodavnu podršku i pomoć djeci i mladima u vezi različitih teškoća koje nisu medicinske prirode. Ako imaš pitanja vezanih uz seksualnost i odnos s partnerom, kao i bilo kakva pitanja vezana uz odnose i komunikaciju s vršnjacima, roditeljima ili teškoće vezane uz školu, tu smo za tebe.
Možeš nazvati liniju za djecu Hrabrog telefona na broj 116 111. Linija je besplatna i anonimna, otvorena je radnim danima od 9 do 20 sati. Također, možeš se dopisivati s nama putem chata koji je otvoren radnim danima od 17 do 20 sati, a pristupiti mu možeš putem poveznice https://tinejdzeri.hrabritelefon.hr/#modal-1. Uz to, možeš nam pisati i na e-mail savjet@hrabritelefon.hr.
Puno te pozdravlja,
tvoj Hrabri telefon