Kardijalna kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 51 | Broj poruka: 108

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Grčevi i probadanje u predjelu srca


Autor Poruka

Alex

04.02.2003. 11:02

Moj bratić ima 23 godine. prije nekoliko godina napravio je opsežne pretrage srca i ustanovljeno mu je da je jedna klijetka nešto slabije razvijena, no rekli su mu da se bavi sportom i da to ne treba liječiit.
Danas on često osjeća grčeve i probadanje u predjelu srca, pa i s leđne strane. Osjeti žestoku bol, i tada mu je teško udahnuti. Nekad to prođe za pola minute, a jedan je grč bio toliko jak da je nakon toga osjećao bol čitavu noć.
Inače ima iskrivljenu kičmu 8može li bol biti povezan s time), a i dosta je nervozan, jer je godinama živio u obitelji s ocem alkoholičarem i nasilnikom.
Osim navedenih, zna imati i drugih simptoma - ponekad je to vrtoglavica, glavobolja i nestabilnost na nogama, dva puta mu se javio grč u vratu i grlu - te je nekoliko sati trpio jake bolove i nije mogao gutati ni pomicati vrat (isto na strani gdje je srce).
Nagle je naravi, lako se uzruja i plane.
Zadnji ekg, rađen u 9 mjesecu je bio normalan.

dr. sc. Darko Anić

06.04.2003. 17:50

Tegobe Vašeg bratića vjerojatno nisu srčane etiologije, tj. nemaju veze s bolešću srca. Inače, niste naveli koja je klijetka u pitanju. Njegove tegobe očito imaju psihičku nadgradnju, a bolovi su sigurno povezani s iskrivljenom kičmom.
No, radi otklanjanja sumnje, koristan je posjet kardiologu, EKG (Holter), te eventualni UZV srca, indiciran od strane kardiologa.