Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Amyzol


Autor Poruka

Sanda

16.03.2002. 18:19

Postovani,

Lijecim se od opceg anksioznog poremecaja sa povremenim ispadima panike. Psihijatar mi je dao Xanan i Amyzol. Amizol od 25 mg pijem samo uvece. Uopce mi ne odgovara. Cak mislim da mi pojacava paniku. Vidim na ovim Vasim stranicama da se od pacijenata sa slicnim simptomima niko ne lijeci ovim lijekom. Interesuje me da li postoji bolji antidepresiv za lijecene gore navedenog.


Unaprijed zahvaljujem,

Sanda

Dr. Viola Macolić Šarinić

13.04.2002. 15:43

Amyzol je triciklički antidepresiv i dugo je na tržištu i do sada postoje dobri rezultati u liječenju depresije. Naravno, svaki čovjek je drugačiji i svakome ne djeluje jednako. Kod vas je možda pitanje i doze lijeka (doza je preniska?). Xanax je kao što ste sigurno dao sda već čitali jedan od derivata benzodiazepina koji se baš daje u paničnim atakam.
Od drugih antidepresiva na tržištu postoje i takozvani selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina kao što su fluoksetin, fluvoksamin, paroksetin, sertalin...
O ovome što vas muči porazgovorajte s Vašim liječnikom tako da se nađe prava doza ili lijek za Vas.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić