Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


SEROPRAM


Autor Poruka

MIRELA

03.11.2001. 14:19

Prema uputi psihijatra uzimam dvije godine seropram.Interesira me kako djeluje i koje efekte izaziva,postoji li problem navike?Koliko dugo ga treba uzimati?Kakve su simptomi kod odvikavanja i koliko dugo treba trajati odvikavanje?Skojim lijekovima se ne smije uzimati?

dr Viola MAcolić ŠArinić

28.11.2001. 15:56

Štovana Mirela!

Seropram spada u grupu novijih antidepresiva (tzv. SSRI) generičkim imenom citalopram hidrobromid. Kao i ostali predstavnici ove grupe lijekova trebao
bi imati manje nuspojava od klasičnih tricikličkih antidepresiva. Nema navikavanja na ovaj lijek, već treba znati da lijek treba uzimati 2 do 3 tjedna pa tek onda dolazi do prvog učinka lijeka, a doza se kreće između 20 do 60 mg dnevno. Može se uzimati dugo vremena ako se dobro podnosi, odnso ako je učinak zadovoljavajući.
Oprez je potreban kada se istovremeno uzimaju lijekovi protiv epilepsije, protiv alergija, protiv zgušavanja krvi, s antipsihoticima, teofilinom...

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić