Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ima li nade?


Autor Poruka

marijela

09.01.2003. 23:36

pozdrav!
vidim da je ucestalo pitanje o nasljednoj bolesti polycistoze bubrega,koliko sam uspjela pročitati, ljudi koji se rode s tom bolesti zive "normalno" dok im ne dođe dan kad ce bubrezi potpuno zatajiti..
mene samo zanima (po Vasem saznanju) --postoji li IJEDAN slučaj potpunog ozdravljenja potpomognut nekim medicinskim tretmanom ili nekim "narodnim" lijekom? (pod pojmom ozdravljenja mislim na rezultat potpuno zdravih bubrega)
Unaprijed zahvalana, marijela,23

prof. dr. Petar Kes

12.01.2003. 00:37

Poštovana,
odgovor na Vaše pitanje je negativan.
S poštovanjem,
Prof.dr.Petar Kes

Marijela

14.01.2003. 23:40

Najprije da se zahvalim na odgovoru;
Naime,imam 24.g, i prije 4 g otkriveno je da imam nasljednu policističnu bolest bubrega. Bubrezi još uvijek obavljaju normalno sve funkcije, imam još puno zdravog parenhima i pretpostavljam da zbog toga ne primam nikakvu terapiju osim redovitih kontrola kod nefrologa. Nakon nekog vremena (prije pola godine) otkrivena je ista bolest i mojoj 45-to godišnjoj majci (kojoj je vec uznapredovla prema jetri) ali do sada nije imala nikakvih komplikacija osim visokog tlaka.
Nije potvrđeno, ali znam da se pričalo da je baka u 55.g umrla od bubrežene bolesti. Koje?- Ne znam, ali mislim da možete pretpostaviti.
ZANIMA ME:
1) kako to da se bolest prenosi s generacije na generaciju, zar ne bi po nekim zakonima genetike trebala "preskakati" generaciju?
znači li to da ću i ja svojem budućem djetetu izravno prenijeti ovaj dominanatni gen?
2) ima li razlike u tome sto je mojoj majci bolest otkrivena u 45g i koja kaže da u životu nije imala prevelikih problema zbog te bolesti, u odnosu na moj slučaj, a ja sam imala 2 slučaja krvi u mokraći( mislim da se to zove hematurija)? razlikuje li se onda moje stanje od majčinog?(ako se to može po ovim podacima razaznati)
(dakle, sto znaci to sto je meni policistoza bubrega otkrivena 20g ranije? da li je to otegotna ili olakšavajuća okolnost za mene ili ja imam neki tezi oblik ove bolesti?
ovo pitam zato sto se bojim cinjenice da je baki nakon sto su otkrili o cemu se radi, za kratko vrijeme preminula..
3) - možete li me uputiti na neku web adresu ili prikladnu literaturu, jer suviše je pitanja, a malo odgovora.
ispričavam se zbog predugog maila, ali nisam mogla vjerovati da ce te odgovoriti na moj mail...pa ste me sad ponukali da vise pisem i pitam..

s nadom u neke odgovore , srdacno vas pozdravljam
MARIJELA