Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


oticanje zglobova


Autor Poruka

Ana

14.06.2002. 16:55

Poštovani doktore,
Prije dva-tri dana sam počela da pijem 6-8 čaša vode dnevno jer sam negdje pročitala da je zdravo. Naime, primjetila sam sinoć da su mi zglobovi otekli, pitam se od čega bi to moglo da bude. Moram da napomenem da mi je 30 god. i da nisam nikada imala problema sa bubrezima niti itko u mojoj obitelji boluje od njih. Inače visoka sam 155 cm i teška 57Kg (ako ova informacija imalo pomaže), bavim se pomalo sportom (vozim bicikl i šetam dosta često). Ovo me je malo zabrinulo pa bi mi bilo drago da mi odgovorite.

Sa poštovanjem,
Ana

P.S.
Još da dodam da volim da jedem slanu hranu.

prof. dr. Petar Kes

15.06.2002. 23:08

Upit: oticanje zglobova
Poštovana, predopstavljam da su Vam otekli skočni zglobovi. Ako se to dešava tijekom dana, a noću otok zglobova nestane, vjerojatnije je da se radi o slabijoj venskoj cirkulaciji na nogama nego o bolesti bubrega. Ako se tegobe budu ponavljale obratite se liječniku. Kada su visoke temperature korisno je biti više vode, jer se i više znojimo. Hranu ne treba suvišno soliti - sol je u nekih ljudi potencijalni uzročnik porasta krvnog tlaka. Rekreacija (vožnja biciklom,šetnje...) je korisna.
S poštovanjem,
Prof.dr.Petar Kes