Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


anksioznost i vrtoglavica


Autor Poruka

vanja

22.05.2003. 12:04

Poštovani!

U zadnje dvije godine lijecim se od anksiozno-depresivnog poremecaja lijekovima i psihoterapijom. Trenutno uzimam Normabel 2,5 mg 2-3 puta na dan. U zadnje vrijeme imam ceste vrtoglavice za koje su mi rekli da su posljedica psihicke napetosti iako mi se cini da su sada te vrtoglavice drugacije. Cesto mi se pomicu predmeti, osjecam cesto vrtoglavicu pri stajanju, okretanju glave, pa cak i kad lezim kao da se ljuljam. Cesto imam punocu u usima osjecam jaki pritisak u glavi kao da ce mi bubnjici popucati. Napravila sam pretrage (CT mozga, EEG, krvna slika, ORL pregled, okulista, RTG vratne kraljeznice...) i svi su nalazi u granicama normale. Da li je zaista moguce da imam tako jake vrtoglavice od psihicke napetosti ili bi trebala jos nesto iskontrolirati? Napominjem da kad me uhvati vrtoglavica cesto imam osjecaj nestabilnosti u hodu i moram se uhvatiti za nesto jer imam osjecaj da cu se srusiti iako se do sada to nikad nije dogodilo. Svjesna sam da moji psihicki problemi mogu svasta uvjetovati, ali vrtoglavice se javljaju i u dane kad se dobro osjecam, nisam napeta i iz cista mira mi dolaze navedeni simptomi.
Lijepo Vas molim za odgovor, unaprijad hvala.

TANJA

26.07.2003. 04:31

Imam potpuno iste simptome i plasim se da nije u pitanju tumor mozga. isla sam kod neuropsihijatra i pila sam anafranil 25 mg, jer su mi reklio da je u pitanju hipohondrican sindrom. Volela bih da osetim zivot bez nesvestica koje su nepodnosljive. Isto to zelim i tebi(Vama).

prof.dr. Zlatko Trkanjec

17.09.2003. 19:30

Na žalost, na ovaj način nije moguće zaključiti da li bi vrtoglavice mogle biti posljedica psihičkih poremećaja. S obzirom da navodite da ste učinili pretrage koje su u granicama normale, moguće je pretpostaviti da bi vrtoglavice mogle biti posljedica psihičkih poremećaja. Svakako biste se trebali javiti neruologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) koji će pregledati Vas i nalaze učinjenih pretraga, te postaviti dijagnozu.