Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Aritmija mozga?


Autor Poruka

Monika

08.12.2003. 16:40

Nakon prometne nesrece u kojoj sam zadobila trzajnu ozljedu i nikad zapravo dijagnosticiran potres mozga, posjetila sam neurologa. Od tada (prije godinu dana) napravila sam 3 EEG-a i sva pokazuju da imam tzv. aritmiju mozga, tj. da povremeno, navodno, kako mi je receno, bez razloga, moj mozak reagira difuzno i nalaz je kao kada netko ima epilepsiju. No ja takvih problema nisam nikada imala, nikada prije nisam posjecivala neurologa i niti imam u obitelji takvih problema. Zbog cestih glavobolja u zadnje vrijeme kao i takvih nalaza EEG-a neurolog mi je preporucio da ipak uzimam Rivotril 1 na dan, pola ujutro i pola navecer i to dok se ne potrosi svih 50 tableta u kutiji te da dodjem na kontrolu. Moje pitanje je: jeste li imali slicnih slucajeva i kako se njihovo rjesavanje odvijalo, s obzirom da mi ni moj neurolog, a niti drugi, kod kojega sam isla po drugo misljenje, nije htio nista nagadjati. MR mozga u redu, kao i TCD i VB SLIVA.

prof. dr. Zlatko Trkanjec

03.03.2004. 13:10

EEG (elektroencefalogram - zapis o elektricnoj aktivnosti mozga) koji vjerovatno opisujete je dosta nespecificna i ne odvec precizna pretraga. Odredeni broj osoba moze imati "ne sasvim normalan" nalaz EEG-a, a da nema nikakvih drugih tegoba. I obratno, bolesnici koji imaju epilepsiju mogu imati sasvim normalan EEG. Svakako bi bilo preporucljivo na nastavite uzimati lijekove koje Vam je prepisao Vas neurolog i da odlaziet na redovne kontrolne preglede.