Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u kukovima


Autor Poruka

smiljana

22.08.2001. 21:32

Imam 38 godina,175 cm i 59 kg.Zbog gin.problema radila sam snimanje
gustoće kostiju,nalaz-kukovi -1,57.noge i ruke -1,34,kralježnica je u redu.Terapija se sastoji od vježbi,pojačane prehrane i kalcija.U međuvremenu,na skijanju slamam nogu u gležnju,a nakon godine dana
problemi s gležnjem još postoje.Međutim,mene više brine stalna i jednolična bol u kukovima,te u kostima zdjelice,nisko na stražnjici.Pokretljivost je normalna,prilično sam dobro razgibana jer vježbam,rolam se i zimi vozim sobni bicikl.Bolovi se time ne smanjuju.
Zbog izuzetno puno rendgenskog snimanja gležnja(svaka dva tjedna unutar dva mjeseca)voljela bih izbjeći pretrage.Pitam se da li su to bolovi vezani uz osteopeniju ili već možda početna artroza ili nešto slično.Kako si pomoći?Ne pijem analgetike-za sada.Moja majka također ima te probleme,ali su počeli puno kasnije.Što znači jaka bol na sredini oba tabana,samo u jednoj točki?Puno hvala unaprijed i sve pohvale.

Dr. Marija Bošnjak-Pašić

09.10.2001. 17:17

Obzirom na tegobe koje navodite mislim da nećete moći izbjeći određena snimanja kukova i donjeg dijela trtice, kako bi se točno ustanovilo o kakvim se promjenama kostiju i zglobova radi. Ali svakako bih Vam savjetovala i pregled endokrinologa te reumatologa