Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolest napreduje?


Autor Poruka

Ante

05.05.2002. 00:34

Imam 42 godine i sve izraženije i učestalije zdravstvene probleme.
Prije petnaestak godina uočio sam kvrgu na vanjskom zglobu šake desne ruke. Dijagnosticiran je GANGLION i preporuka je bila da se ništa ne poduzima. Nakon dužeg vremena ta bi kvrga pucala naročito pri većim opterećenjima desne ruke i nije mi pravila nekih problema. Međutim, prije 4-5 godina ta bi kvrga bi sve češće rasla i pucala a događalo mi se i zamaranje pa sam morao leći i zaspati pola sata do sat vremena. Nakon buđenja imao sam osjećaj da mi se srce uzlupalo i probio bi me znoj.Također bi mi u ispljuvku bio bijeli ljepljivi sekret koji bi s vremenom postao gnojni s upaljenim grlom. U pretragama krvi sve je bilo više manje u redu ,jedino su trombociti bili oko 100 (normalno između 250 - 400). Obavio sam pretrage na trombocitima i sve je u redu. Pretrage štitnjače su također bile uredne. Tjelesna temperatura pod pazuhom u tim kritični danima bi pod pazuhom bila oko 37,3 i tlak bi bio nešto povišen. U duplji očne jabučice sam osjećao pritisak a također i u ušima. Tada bi primjetio da sugovornik s kojim pričam češće briše oči.
Nakon toga bi se sve normaliziralo a zatim ponavljalo sve češće i intezivnije. Doktorica Ganglion nije dovodila u vezu s tim mojim problemima makar ja jesam.
Pred oko 3 godine primjeti sam perutanje i promjene na koži lijeve noge a s vremenom je i GANGLION s desne ruke je nestao.
Zatim sam počeo sve intezivnije osjećati trnce na lijevoj ruci i nozi.
Također sam počeo osjećati žarenje na nogama pri hodanju a s vremenom je to postalo sve intezivnije što je uzrokovalo sve veći psihofizički zamor. Također osjećam neke promjene na kralježnici kao nekakav pritisak(starim?).Nakon dužih šetnji obično sam morao ,kad bi došao kući, leći. Nakon nekog vremena, naročito ako bi zaspao pa se probudio, osjetio bi jako pulsiranje u tijelu i probio bi mi znoj.
S vremenom sam počeo osjećati da mi nešto na listu lijeve noge, pod kožom, lagano trza. Ti trzaji su se lagano počeli penjati uz lijevu nogu i nisu bolni. Koža na nogama mi je počela stariti i sve je tanja. Kada legnem na lijevu stranu obično bi se trnci javili na lijevoj ruci i nozi a ako bi legao na desnu stranu trnci bi se javili na desnoj ruci i nozi. Ti problemi koji su se počeli javljati u nogama sada su došli do trbuha u kojem povremeno osjećam žarenje i nadimanje. Nedavno sam bez jasnog razloga osjetio prodornu bol kao da sam slomio donje rebro. Ta je bol intezivno trajala nekoliko dana da nisam mogao ležati na desnoj strani da bi ta bol popustila ali i danas nakon dvadesetak dana osjećam na dodir tupu bol. Osjećam sve intezivnije potkožno žarenje i trzanje koje se sve više penje a sada je u predjelu trbuha. U trnucima smirivanja u predjelu dijafragme osjećam lagano stezanje oko cijelog trupa (kao da imam laštik oko tijela). Priroda posla mi je takva da se malo krećem. Također i kad dođem kući malo se krećem jer imam malu djecu i šetam jedino s njima kad ih vodim vani ali to i nije baš zabavno. San mi je sve površniji a koncentracija sve slabija. Pritisak u kralježnici je manji i dok spavam ne znojim se pri buđenju makar osjećam lagano pulsiranje u tijelu.Primjećujem da ako ležim na desnoj strani trne mi dlan desne ruke i postaje crven kao da se u njega slila krv i obrnuto ako ležim na lijevoj strani. Svoje tijelo doživljavam kao posudu koja se sve više puni s nečim što nije dobro.
Potreban mi je savjet, jer sam sve zabrinutiji i sve teže izlazim iz te zabrinutosti.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

10.06.2002. 22:51

Preporučljivo bi bilo da se javite na pregled neurologu i internisti (specijalistu za bolesti živčanog sustava i specijalistu za unutrašnje bolesti) koji će Vas pregledati, učiniti potrebne pretrage, na temelju nalaza postaviti dijagnoze i preporučiti Vam eventualo potrebno liječenje.