Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CT mozga


Autor Poruka

silvi

20.01.2007. 14:55

Prije 4 mjeseca sam prvi put osjetila vrtoglavice i mučnine. Prije 2 mjeseca sam bila na pretragama: uredan nalaz audiovestibulometrije, rtg vratne kralježnice uredan (napominjem da su pristuni bolovi u vratnoj kralježnici), nalaz neurologa: uredan nalaz na kranijskim živcima, nema znakova motoričkog deficita, miotatska eurefleksija, napravljen EEG: u granicama normale. Neurolog me uputio fizijatru, na moje pitanje za MR ili CT mozga rekao da nema potrebe.
Da li mi bolovi u kralježnici mogu stvarati vrtoglavice i mučnine, napominjem da imam 34 godine i rodila sam prije šest mjeseci. Da li bi trebala ići na CT ili MR. Hvala.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

13.02.2007. 10:40

Poštovana,
Bolovi u vratnoj kralješnici su najčešće posljedica napetih mišića vrata i leđa, a kao poslijedica mogu se javiti i vrtoglavice zbog smetnji cirkulacije. S obzirom na bebu, vjerojatno podižete dijete koje stalno dobiva na težini. Pokušajte se pravilno držati pri podizanju dijeteta. Također Vam preporučam da se što je više moguće odmarate i izbjegavajte stres, redovito jedite i radite vježbe za leđa i kralješnicu. Ako se tegobe nastave ili pogoršaju svakako se javite liječniku.