Neurologija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 760

Broj poruka: 1725

Brinar Vesna, dr. med.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

Poliklinika CORTEX
Tomašićeva 4
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

CT mozga

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

silvi

20.01.2007. 14:55

Prije 4 mjeseca sam prvi put osjetila vrtoglavice i mučnine. Prije 2 mjeseca sam bila na pretragama: uredan nalaz audiovestibulometrije, rtg vratne kralježnice uredan (napominjem da su pristuni bolovi u vratnoj kralježnici), nalaz neurologa: uredan nalaz na kranijskim živcima, nema znakova motoričkog deficita, miotatska eurefleksija, napravljen EEG: u granicama normale. Neurolog me uputio fizijatru, na moje pitanje za MR ili CT mozga rekao da nema potrebe.
Da li mi bolovi u kralježnici mogu stvarati vrtoglavice i mučnine, napominjem da imam 34 godine i rodila sam prije šest mjeseci. Da li bi trebala ići na CT ili MR. Hvala.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

13.02.2007. 10:40

Poštovana,
Bolovi u vratnoj kralješnici su najčešće posljedica napetih mišića vrata i leđa, a kao poslijedica mogu se javiti i vrtoglavice zbog smetnji cirkulacije. S obzirom na bebu, vjerojatno podižete dijete koje stalno dobiva na težini. Pokušajte se pravilno držati pri podizanju dijeteta. Također Vam preporučam da se što je više moguće odmarate i izbjegavajte stres, redovito jedite i radite vježbe za leđa i kralješnicu. Ako se tegobe nastave ili pogoršaju svakako se javite liječniku.