Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kompresivna fraktura L1


Autor Poruka

igorv2000

16.01.2007. 14:20

imam 30 godina i prije mjesec dana povrijedio sam kralježnicu kad sam pao unazad na trticu i ledja, te mi je postavljenja dijagnoza; Fractura corporis L I ASIA A. Prethodno je ucinjena rtg pretraga s nalazom: Prijelom trupa LI stabilnog tipa, nema pomaka ili angulacije.
CT LS kralježnice: Fraktura prednje trecine trupa L1 sa desne strane, stabilnog tipa. Spinalni kanal slobodan, I.v. kanali slobodni.

određeno mi je mirovanje od 6 tjedana, sa zabranom sjedanja i nosenjem Jewet ortoze. Bolovi nestaju ali unazad tjedan dana osjecam trnce u oba dva stopala (vise u desnom) prilikom ustajanja iz kreveta i stajanja na noge (najvise prilikom prvog ustajanja ujutro) i ponekad prilikom pomicanja noznih prstiju prema gore. zanima me o cemu bi se moglo raditi, odnosno da li su ti simptomi posljedica povrede i da li se mogu otkloniti.
unaprijed zahvaljujem

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

13.02.2007. 10:40

Poštovani,
Vaše tegobe su najvjerojatnije posljedica dugotrajnog mirovanja tijekom kojeg dolazi do atrofije mišića. Kako biste bili sigurni da je sve u redu savjetujem Vam da se javite na kontrolu neurokirurgu koji će vas ako je potrebno poslati na daljnje pretrage i savjetovati o daljnjoj terapiji i fizikalnoj rehabilitaciji.