Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


migrena?


Autor Poruka

mia

26.05.2003. 12:01

Molim Vas za odgovor. Nisam sigurna da li sam se obratila na pravu "adresu".Vrlo cesto ,naj manje jednom mjesecno ,po nekoliko dana imam glavobolje.Bol mi se javlja u celu ili "iza ociju" . Kada sam mirna i bol je manjeg intenziteta ,ali ako sam pocela hodati ili glasnije govoriti (bilo kakva aktivnost) javi mi se jaka pulsirajuca bol,u ritmu rada srca.Nekad davno sam imala nekakva dva napada glavobolje u duzem vremenskom razmaku, od kojih sam bila na neko vrijeme kao slijepa...Naime,kada bih gledala vidjela bih samo onaj djelic slike koji je bas fokusiran ,a okolo tamno i "svjetlice"...Ovo zadnje mi se nije ponovo javljalo ,ali me muci ova glavobolja od koje mi bude i mucno u stomaku i pogled kao da mi se zanosi(kao da mi fokus bjezi,ne znam kako bih objasnila).I jos sam primjetila da mi se glavobolja javlja prije mjesecnice,pa sam to povezala s tim.Recite je li to neki oblik migrene i sto bih uzimala protiv bolova jer sad popijem Cafetin.Da li su potrebne neke pretrage? Hvala lijepo i pozdrav.

Prof. dr. Zlatko Trkanjec

17.09.2003. 19:32

Prema Vašem opisu moglo bi biti da je glavobolja koju opisujete jedna vrsta migrene. Svakako se javite neurologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) koji će Vas pregledati, uputiti na potrebne pretrage, postaviti točnu dijagnozu i propisati evetualno potrebno liječenje.