Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Myasthenia gravis oculofromis


Autor Poruka

Ana

12.04.2003. 19:35

Postovani,
Potkraj treceg mjeseca ove godine dijagnosticirana mi je mijastenija. Preporucena je terapija Mestinon 60 mg 3x1 tbl. Zanima me sto bi mi preporucili kao dodatak prehrani, odnosno koji vitamin da unosim s ciljem jacanja organizma, uz napomenu da se ovdje radi o okularnom tipu bolesti. Inace, bila sam na pretragama rtg srca i pluca, CT mozga, CT toraksa i svi su nalazi uredni, jedino kod CT mozga pise da se "uz faliks obostrano visoko nalazi par sitnijih kacifikacija". Da li biste mi mogli objasniti sto to zapravo znaci.
Unaprijed Vam se zahvaljujem,
Ana

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

18.05.2003. 21:34

Lijek koji Vam je preporučen propisuje se bolesnicima s mijastenijom gravis. Ne postoje dokazi da bi uzimanje vitamina moglo utjecati na liječenje mijastenije gravis. Falks je pregrada građena od dva lista tvrde moždane ovojnice u obliku srpa (latinski falx = srp) koja se nalazi između polutki velikog mozga. Nalaz sitnijih kalcifikacija uz falks na CT-u mozga nije neuobičajen i obično nije razlog za zabrinutost, a gotovo sigurno nema veze s mijastenijom gravis.