Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nejasna dijagnoza!


Autor Poruka

Sasa

04.09.2001. 10:06

Mojoj prijateljici je dijagnosticiran anksiozno depresivni poremecaj (sa izrazito depresivnom komponentom). F 32 PTSP chr. F41.2. Krize svijesti (konverzivne geneze). Terapija koja joj se daje sastoji se od amyzola tbl. 25 mg 1, 0, 2 i analgetika p.p.
Nije mi tocno jasno kakva je to bolest. Kako ona moze utjecati na druge osobe s kojima je ona u kontaktu? To pitam iz razloga sto se ona dosta cudno ponasa. Njene price su kontradiktorne. Sto je rekla danas, sutra to moze potpuno ili djelomicno izmijeniti. To jako lose utjece na druge i zato je izbjegavaju. I sam se pitam ako je bolest odgovorna za jedno takvo stanje ili je ona jednostavno losa osoba.

Molimo Vas da mi, radi boljeg razumijevanja, njenu bolest objasnite na lako razumljiv nacin bez upotrebe nekih strucnih izraza.

Unaprijed hvala!

Sasa

Dr. Marija Bošnjak-Pašić

09.10.2001. 21:13

Na Vaše pitanje bolje bi Vam odgovorio psihijatar jer su dijagnoze Vaše prijeteljice psihijatrijske. U svakom slučaju Vaša prijateljica je bolesna i nije loša osoba ako ima neke teškoće u okviru svoje bolesti.