Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neuralgija lica/pareza n. facialis


Autor Poruka

Sanja_Os

27.05.2008. 22:35

Poštovani,

prije 6 mj. sam iz nepoznatih razloga dobila parezu lijeve strane lica, koja se spontano povukla u roku cca 72 sata..
Obrađena sam po neurologu, obavila EEG, CT I MR mozga, svi su nalazi u redu. Također sam bila na pregledu skod stomatologa, te posebno kod maksiofac, specijal. I ti su nalazi u redu. Nako te pareze, uslijedile su tegube kao trnjenjezubi, nemogučnost žvakanja, preosjetljivost desni, "propuh" u oku, mravljenje čela i sl.
Od terapije sam dobila samo Helex, te analgetik pp. Trenutno sam na terapiji u Ambulanti za bol, i to sam jedva poslana na terapiju,mojom inicijativom, na akupunkturu,tens i laser lica..
Moje se stanje stabilizira napokon,ali Vas želim pitati da li je Helex dovoljna terapija i što još mogu učiniti, budući da mi uz ostale tegobe, ovo dosta narušava kvalitetu života..(imam dosta problema sa slabinskom kralježnicom-retrolistezu L5/S1, tešku osteohondrozu,alergiju na pelud sa astmom, te recidivne upale mjehura..
??
Imam 35 god, udana sam, imam dijete 5 god, zaposlena..

Unaprijed hvala na mišljenju, te i na ovaj način zahvaljujem dr. Fingler i dr. Radoš u Ambulanti za bol u Osijeku!

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

06.06.2008. 12:05

Poštovana, nastavite i dalje s akupunkturom i redovnom kontrolom neurologa. Možete započeti i terapiju s Neurobion kapsulama 2x1, što Vam također može pomoći. Što se tiče ostalih simptoma, oni zahtijevaju alergološku i internističku obradu te pregled fizijatra. Navedena terapija (Helex tbl) će Vam pomoći da lakše prebrodite navedene tegobe. Srdačan pozdrav.