Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


parkinsonizam


Autor Poruka

Marica

08.06.2006. 11:39

Kod mladića (23 godine) sa osnovnom dijagnozom Sy Down pojavili su se simptomi Parkinsonove bolesti. Ta dijagnoza je pregledom neurologa i potvrđena. Uz ostale probleme, najveće poteškoće mu stvara rigiditet vratnih mišića. U zadnje vrijeme dolazi do pucanja vratnih mišića, uz jake bolove.
Molimo da nam savjetujete kome u Hrvatskoj da se obratimo za pomoć, te postoji li stručnjak koji se bavi tom problematikom.
Hvala.

Prof. dr. Vida Demarin

19.06.2006. 21:24

S obzirom na specifičnu osnovu bolesti svakako je potrebno je konzultirati neurologa radi eventualnog uvođenja terapije antiparkinsonicima a za rigiditet vratnih mišića moguće je primijeniti miorelaksanse u kombinaciji s analgeticima. U Hrvatskoj se za pomoć možete obratiti Prof. Trkanjcu koji vodi ambulantu za ekstrapiramidne poremećaje na Klinici za neurologiju u KB "Sestre milosrdnice" ili Prof. Relji u KBC Rebro u Zagrebu.