Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


polineuropatija


Autor Poruka

bado

03.02.2002. 16:47

Poštovani!
Prije godinu i pola osijetio sam da gubim B vitamin i da ne osjećam jedan prst na desnoj nozi.Dok sam bio upućen neurologu već mi je bilo zahvaćeno svih deset prstiju na nogama.Neurolog je ustanovio da se radi o Polineuropatiji.Kako sam bio kod neurologa na EMNG poslije toga došlo je do jakog otoka desne noge posumljalo se na alergiju.
Nakon drugog snimanja EMNG zaključak da je nalaz nepromjenjen.
Nakon drugog pikanja buknula je lijeva noga i nakon toga se ustanovilo da sam vjerojatno alergičan na formaaldehid sredstvo za dezinfekciju igala.Poslijedica svega je da sam dobio na obe noge kronični burzitis.
Poslan sam na Mirovinsko gdje sam dobio rješenje o potencijalnoj opasnosti od nastanka invalidnosti.Kako sam 20 godina radio na terenu sa kemikalijama zanima me koje kemikalije su mogle uticat na početak bolesti i u kojim koncentracijama.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

06.02.2002. 18:14

Polineuropatija je bolest koja označava difuzno oštećenje perifernih živaca što se manifestira osjećajem trnjenja i utrnulosti, peckanja, svrbeža, mravinjanja itd. u udovima. Smetnje najčešće počnu na stopalima. Najčćešći uzroci stečenih polineuropatija su oštećenje perifernih živaca u sklopu šećerne bolesti, pijenje prekomjernih količina alkohola, te neki otrovi (npr. olovo). U svakom slučaju polineuropatije trebalo bi pokušati pronaći uzrok smetnji. Zbog vjerovatne alergije na formaldehid koju spominjete preporučljivo bi bilo da se javite alergologu (specijalisti za alergije) na pregled.

bado

07.02.2002. 20:51

Žao mi je što mi niste odgovorili na postavljeno pitanje,inaće nisam šećeraš niti pijem alkohol, ali zbog moga posla zanimaju me koje kemikalije i u kojim koncentracijama mogu dovesti do oboljenja od polineuropatije,možda bi mi to mogao reći netko od toksikologa

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

08.02.2002. 20:23

Kao što ste točno naveli, pitanje bi trebalo postaviti toksikologu.

bado

09.02.2002. 21:11

hvala