Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pregledi


Autor Poruka

kata

11.04.2003. 10:52

Postovani
imam tegobe koje cu opisati vec mjesec i pol. Pocelo je sa curenjem krvi iz lijeve nosnice koje se pnovilo par dana za redom i spontano se zaustavilo. Nakon toga mi je utvrden povisen tlak (140/90) te mi je doktorica odredial terapiju ormidol 25 mg po pola tablete.
Krvna slika (masnoce, kolesterol, secer) je u granicama normale. Redgen vratnih zila i pluca je u redu. Na zalost ja i dalje imam tegobe koje se sada iskazuju pritiskom u glavi i usima, te kao nekakvo peckanje po glavi. Povremeno me boli lijeva ruka. Ponekad mi se cini da mi "treperi" cijelo lice.
Ne znam sta bih jos mogla pregledati, jer me nitko ne salje na neke pretrage, pa bih voljela da mi date smjernice koje bi tocno pretrage trebalo obaviti.
Imam 33 g, pretilna sam i puno sjedim za racunalom. Unaprijed se zahvaljujem...

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

18.05.2003. 21:28

Prema Vašem opisu nije moguće sa sigurnošću reći o kakvom poremećaju bi se moglo raditi. Svakako bi bilo preporučljivo da smanjite tjelesnu težinu jer navodite da ste pretili, a ukoliko tegobe i nakon normalizacije tjelesne težine budu prisutne, javite se neurologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) na pregled.