Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


radikulopatija


Autor Poruka

sbjelac

20.09.2007. 10:10

Poštovani. Molim Vas da mi pojasnite moju bolest. 12.09.2006.god. imao sam prometnu nezgodu i liječen ambulantno na traumi te fiz.terapijom pod dijagnozom "Contusio capitis. Contusio hemithoracis sin. Uz sve fiz.terapije stanje se nije popravljalo, imao sam stalne bolove u lijevoj strani vrata te lijevog ramena i duž cijele lijeve ruke a potom su šaka i prsti počeli da trnu i bole. Na lijevom ramenu imam oteklinu veličine jajeta i kod pomicanja vrata u desnu stranu osjećam bolove i zatezanje u vratu. 07.03.2007. upućen sam neurokirurgu na pregled koji me šalje na MR vratne kraješnine i EMNG ruku. Učinjen MR vratne kralješ.15.05.2006. na kojem se vide umjerene spondilit. promjene C III - C VI, no bez zanačajnije kompromitacije neuralnih struktura.Zaključak EMNG ruku-(11.07.2006.)- registrira se blaža do srednje teška kronična neuralna lezija u malim mišićima šaka obostrano kao i blaža u mišićima ramena i nadlaktice lijevo. aaabrzina provodljivosti mjerenih živaca su uredne, dok je nalaz F vala graničan. EMNG uz kliničku sliku govori za blažu do srednje tešku kroničnu radikulopatiju C7, TH 1 obostrano i blažu C5, C6 lijevo. Nalaz fizijatra: pacijent proveo puni opseg fizikalne terapije.Nema značajnijeg poboljšanja na provedenu terapiju. Zaključak neurokirurga po učinjenim pretragama : S NRK strane nema indikacije za op. liječenjem. Obzirom na vrijeme prošlo od nezgode smatram da je stanje trajno. Zbog bolova bolesnika preporučam uputit u Ambulantu za liječenje boli. No i nakon odlaska u Amb. za bol ne osjećam se ništa bolje. Unaprijed hvala na odgovoru.

sbjelac

20.09.2007. 11:35

Zaboravio sam napomenuti da sam star 56 godina, te me interesira kakova je ovo bolest, dali postoji mogućnost poboljšanja ili može doći do težih posljedica. S čime se smijem baviti odnosno što smijem raditi jer ako uhvatim nešto teži predmet osjećam bolove u ramenu i šaci? Hvala.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

08.10.2007. 20:15

Poštovani, tegobe koje ste opisali uzrokovane su kroničnim degenerativnim promjenama vratnog dijela kralježnice u kojima dolazi do okoštavanja i smanjene pokretljivosti malih zglobova u vratnoj kralježnici. Promjene mogu uzrokovati pritisak na izlazišta vratnih živaca koji inerviraju dijelove ruke i šake te stvaraju bolove i promjene osjeta. Potrebno je javiti se na kontrolni pregled fizijatru koji će vas uputiti na dodatnu fizioterapiju i liječenje.