Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trnenje u ruci


Autor Poruka

violeta

06.07.2001. 17:46

Zovem se Violeta, imam 34 godina i pisem vam iz Nizozemske.
Vec nekoliko meseci osecam trnenje u levoj ruci, preciznije u tri prsta (srednji, dosrednji i mali prsti ruci). Doktor mi je prepisao Bexine ali to nije mi pomoglo. Trneje je svakodnevno a noci dok spavam prestaje. Povremeno mi trne i prsti na levom stopalu. Napravila sam rentgenski snimak vratne kicme ali nalaz je bio uredan. Napravila sam i pretrage srca i to je bilo u redu. Doktor me uputio kod neurologa ali lista za cekanje je prilocno duga tako da zelim vase mislenje sto je razlog za moju tegobu.
Unapred zahvalna,
Violeta

Dr Marija Bošnjak Pašić

01.08.2001. 22:10

U praksi je najčešće da tegobe koje navodite (trnjenje zadnja tri prsta lijeve ruke) budu posljedica degenerativnih promjena na vratnoj kralješnici. Obzirom da je prema Vašem pismu nalaz RTG vratne kralješnice uredan i da Vi uz navedeno imate i povremeno trnjenje prstiju lijeve noge, neophodno je svakako učiniti pregled specijaliste neurologa. Neurolog će nakon što Vas detaljno pregleda i vidi neurološki status procijeniti koliko široka Vam je potrebna daljnja obrada. U obzir dolazi učiniti EMNG ruku i nogu, pretrage cirkulacije u ekstremitetima, snimanje CT-a mozga te osnovne laboratorijske pretrage krvi. Preporučam i pregled fizijatra ukoliko neurološka obrada bude uredna.

Violeta

02.09.2001. 22:32

Dragi Doktore,

Puno vam hvala na vasem odgovoru. Prosle nedeje bila sam na ispitivanje ruke - EMG. Nalaz je bio uredan i doktor me je uputio da idem kod reumatologa. Ja se zaista osecam iscrplejno: malaksala sam, nemam snage, muci mi se, osecam vrucinu, ne mogu da izdrzim na suncu i toplo, glava me boli, magli mi se pred ocima, a ponekad hvaca me i nesvestica. Pre deset dana uradila sam i osnovne laboratorijske pretrage krvi i sve je bilo o.k. Sedimentacija krvi je bila u granici normale. U meguvremenu sve vise me bole zblobovi kolena i laktovi a tri prsta leve ruke i dalje mi trne i bole. Vrlo sam zabrinuta i sve vise primecujem neke znakove tela (na primer, cini mi se da mi kosa pada vise nego ranije) i cini mi se da je neka ozbiljna bolest. Molim vas za savet sta dalje. Dali je moguce da sam dobila reumu? Sta da uzimam da ublazim tegobe jer ovako ne mogu normalno da zivim i radim.
Vas odgovor mi puno znaci jer ove za sve se tako dugo ceka.....
Hvala vam puno!
Violeta

Dr.Marija Bošnjak-Pašić

09.10.2001. 21:16

Obzirom na Vaše tegobe i rezultate do sada učinjenih pretraga Vaš liječnik je dobro učinio da Vas je uputi na pregled reumatologu. Reumatolog će ocijeniti kakva Vam je dodatna dalja obrada potrebna da se dođe do dijagnoze i kakve Vam lijekove treba preporučiti.