Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vrtoglavice


Autor Poruka

katarina

17.03.2006. 10:27

Postovani,
nakon jaceg vjezbanja na orbitreku javile su mi se vrtoglavice koje sam ja povezala s psihickih stanjem alije doktorica opce prakse savjetovala analizu krvi i RTG vrata.
Analiza krvi je uredna. Sve je OK.
No medutim nalaz RTG-a nije dobar.

Prepisujem cijeli nalaz.
standardne snimke C kraljeznice: alordoza, dorzopozicija kraljeska C3 prema C4 za 1-2 mm, trupovi su normalne visine, inipijentni anteriorni spondilofiti na trupu C6, nesto su dulji i masivniji transverzalni nastavci na C7.

Funkcijske snimke C kraljeznice: reducirane inklinacija i reklincija, subluksacija VDS C2C3, instabilitet VDS C3C4, afunkcija VDS C5C6, jace reducirana funkcija VDS C6C7.

napominjem da nisam nikad imala saobracajnu nesrecu, ne sijecam se da sam imala udar u vrat ili bilo koje ozljedu vrata.

Od prije cca 1,5 imam lagane vrtoglavice kad brzo micem glavu lijevo-desno, napred-nazad ili kad pogled podizem u zrak.

Molim da mi pojasnite nalaze i savjetujete sto dalje???

prof.dr.sc. Vida Demarin

28.05.2006. 12:56

Opisani nalaz ukazuje na izravnavanje normalne zakrivljenosti vratne kralježnice uz blaže artrotske promjene nekih dijelova vratne kralježnice. Funkcijske snimke ukazuju na smanjenu pokretljivost i nestabilnost. Ovakav nalaz može uzrokovati smetnje stražnje moždane cirkulacije koja se može odraziti povremenim vrtoglavicama kod promjene položaja glave. S tim nalazom i slikama potrebno je javiti se na pregled fizijatru koji će preporučiti najbolji način fizikalne terapije za povećanje pokretljivosti i učvršćivanje vratne kralježnice što pomaže u očuvanju cirkulacije i smanjuje bolove.