Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol i otečenost donjeg kapka oka


Autor Poruka

kal75

24.03.2015. 13:55

Molim Vas da mi pomognete!
Osijećam jaku bol u desnom oku i jutros kad sam se probudila donji kapak je bio otečen. Najjaču bol osijećam kad trepnem okom. Osijećam težinu u oku. U zadnje vrijeme sam dostala bila za računalom pa da li to ima veze sa boli. Napominjem da me samo jedno (desno) oko boli. Da li može biti rozacea oka pošto sam na licu imala rozaceu. Na licu je se sada smirila rozacea i držim je pod kontrolom. Što bih mogla uzimati da se smanji bol i smijem li stavljati obloge od kamilice? Ako je moguće da mi u što kraćem roku odgovorite. Unaprijed hvala!

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

26.03.2015. 23:00

Računalo nema veze sa simptomima koje navodite. Prema simptomima, moglo bi se raditi o početnom ječmencu – bakterijskoj upali vjeđa, no uzrok može biti i alergijski itd. Bolna oteklina vjeđe je u svakom slučaju razlog za hitan odlazak liječniku, posebno ukoliko je praćena crvenilom.

molimpomoc168

29.05.2015. 23:10

Pozdrav,
nakon prometne nezgode udarila sam desnom stranom glave i pojavila mi se natecenost ispod oka koju sam hladila ledom svaki sat vremena po 10 min, no nakon 24 sati od nezgode odnosno nakon sto sam prespavala noc primjetila sam crveno u desnom cosku oka te mi je oko osjetljivo na vjetar, isla sam u hitnu u sisku no tamo nema okulista do ponedjeljka te mi nitko to nije mogao pogledati. Zanima me imam li razloga za brigu ili je to normalna reakcija nakon udarca?

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

01.06.2015. 00:20

Udarac u prometnoj nezgodi može uzrokovati potencijalno opasne ozljede. Ukoliko nema pada vida i bezbolno pomičete oči u svim smjerovima, šanse za komplikacije su bitno manje. Ako vam je crvenilo i dalje prisutno ili ako smetnje nisu nestale, savjetovao bih Vam pregled kod oftalmologa.