Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bubuljice na kapku


Autor Poruka

confused777

20.12.2013. 09:45

Poštovani,

primijetila sam u zadnje vrijeme da mi se često znaju pojaviti prozirne bubuljice na gornjem kapku, ali s unutarnje strane oka odnosno ispod korijena trepavice. Pojavi se na rubu, nakon nekog vremena se povuče pa se opet javi, zna me nekad češati, a ukoliko bude pre blizu oka zna mi smetati prilikom treptaja i žulja me. Ne znam da li bih trebala stavljati kakve kapi ili mast, koji je uzrok možda neka alergija na maskaru?

Unaprijed zahvaljujem.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

22.12.2013. 16:45

Može se raditi o manjim kožnim cistama, alergijskim promjenama, virusnim promjenama kao i promjenama drugih uzroka. Kad se lezije ponovno pojave najbolje se odmah javite oftalmologu kako bi pogledao promjene i utvrdio o čemu se radi.

pitanjeee

15.08.2017. 14:55

Postovani, cesto mi se pojavi bezbolna bubuljica(bar izgleda kao bubuljica-ima beli vrh) na ivici oka tj. na ivici donjeg kapka, i onda nestane a na tom mestu ostane cevenilo i kao mala izraslina ali jedva vidljiva i onda opet sve u krug i to traje vec nekoliko meseci. Sta bi moglo biti, i da li bi mogla neku mast ili kapi da stavljam? Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

19.08.2017. 23:30

Opis promjene je vrlo sličan prethodnom i teško je reći nešto više bez pregleda na biomikroskopu. Ako Vas promjena nastavi smetati javite se oftalmologu prije negonestane kako bi utvrdio o čemu se točno radi.