Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Treperenje svjetla pred očima


Autor Poruka

ReginaPhalange

24.02.2018. 22:55

Poštovani,
Zadnjih nekoliko dana pojavljuju mi se senzacije titranja u očima koje ne mogu opisati drugačije nego kao da mi na 2-3 sekunde pred očima titra stroboskop, čak sam u početku mislila da su zaista žarulje u stanu pokvarene pa tako na sekundu zatitraju, no sad mi se to dogodilo i pred ukućanima koji su potvrdili da je sa svjetlima sve ok.
Dakle nisu smetnje vida u smislu da mi nešto smeta u vidnom polju ili da vidim mušice i vibracije nego kao da mi unutar očiju nešto titra velikom brzinom. Dogodi se možda jednom dnevno, traje kratko, par sekundi. U panici sam pa možda ovako napisano izgleda nesuvislo.
Imam astigmatizam i kratkovidna sam (-2), trenutno čekam obradu zbog suspektne bazilarne migrene (imam česte omaglice i vrtoglavice), 29 godina, zadnjih nekoliko mjeseci pod izuzetno velikim stresom, imam anksiozno depresivni poremećaj. Puno vremena provodim za laptopom.
Postoji li prije sumnja na neka ozbiljna zbivanja kod ovakvih simptoma?
Trebam li oftalmološki pregled?
Unaprijed zahvaljujem!

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

27.02.2018. 08:55

Ukućani su upravu - problem nije u žaruljama. Smetnje treperenja ili titranja pred očima koje ste opisali, kao i vjerojatni migrenozni tip poremećaja, upućuju na scintilirajući skotom o kojem više možete pročitati pod temom www.cybermed.hr/forum/specijalizacije_medicina/oftalmologija/titranje_u_vidnom_polju . Svakako napravite oftalmološki pregled kako bi se isključile druge mogućnosti, poput kratkotrajnih bljeskova koji mogu upućivati na ozbiljne bolesti mrežnice.

ReginaPhalange

28.02.2018. 21:50

Poštovani,
puno Vam hvala na odgovoru. Pročitala sam temu pa su mi stvari jasnije. Šteta što nije samo žarulja.
Naglasiti ću ovo i neurologu na pregledu za migrenu.
Srdačan pozdrav!

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

02.03.2018. 08:55

Nema na čemu!