Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala oka koja nikako ne prolazi


Autor Poruka

mirela1808

12.08.2014. 10:10

Poštovani,
moja majka ima stalno upaljeno oko zadnjih 8 mjeseci.sve je pocelo sa banalnom upalom oka,dobila bi maxitrol kapi za oci i proslo bi.da bi ona za najmanje crvenilo oka (koje svi imamo tu i tamo al prođe samo od sebe il sa obicnim kapima za ispiranje) opet kapala te iste kapi i tako stalno (mjesecno minimalno 2 puta po par dana).nakon nekog vremena su se te upale sve cesce javljale.nakon terapije (maxitrol il tobrex kapi za oci, te mast tobrex) joj bude dobro par dana pa onda opet sve ispocetka,kapanje itd, i to neprekidno vec 8 mjeseci i bez nazdora oftamologa. zadnja dva mjeseca joj uopce vise nema poboljsanja,ima sve jace upale,tako da je isla par puta na hitnu pomoc,dobila bi nekakvu injekciju,napravili su joj nekakve pretrage i sve je u redu ne mogu nac uzrok i dalje joj daju iste kapi da kapa iako su joj pocele smetat. oko se jos vise zacrveni i pece. i tako stalno u krug. jel moguce da su joj kortikosteroidne kapi ostetile oko?

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

17.08.2014. 18:45

Kortikosteroidene kapi nije dobro kapati duži period vremena, posebno ukoliko nije pronađen uzrok navedenih upala. Vjerojatno se radi o kroničnoj upali vjeđa i/ili spojnica za koju je potrebno napraviti detaljan oftalmološki pregled kako bi se odredila adekvatna terapija.

Valnea256

29.05.2016. 17:55

Poštovani,

imam 16 godina i već pola godine imam jako crvenilo očiju i jaku upalu. Kod mojeg oftamologa dobila sam Maxitrol kapi i mast za oči koji nisu nimalo pomagali. Nakon toga sam radila bris oka i nalazi su potpuno u redu. Oftamologinja mi je nakon toga preporucila Opatanol kapi jer je bila uvjerena da se radi o alergijskoj reakciji. Ni te kapi nisu pomogle. Ne nosim naočale i do sada nisam imala nikakvih većih problema s očima. Što da radim? Što mi može pomoći?
Unaprijed vam hvala!

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

09.06.2016. 23:50

Svakako se kod slijedećeg pogoršanja javite oftalmologu, istom ili drugom, kako bi se utvrdio uzrok. Treba odrediti i radi li se o upali spojnica ili upali spojnica povezanoj s upalom vjeđa (blefarokonjunktivitis). Ukoliko se i dalje sumnja na bakterijsku upalu treba ponoviti bris na bakterije i mikroorganizme poput Chlamidije trachomatis.