Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zamagljen vid i vrtoglavica


Autor Poruka

merimeri

25.05.2015. 16:30

Poštovani doktore,

molila bih Vas savjet u vezi slijedećeg problema.
Prije tjedan dana sjedila sam za radnim stolom i čitala e mail na mobitelu. Podigla sam pogled i krenula ustati, no vid mi se zamaglio i osjetila sam jaku vrtoglavicu koja me "povukla" dole. Nisam izgubila svijest. Nakon par minuta otprilike vrtoglavica i zamagljeni vid su nestali, i taj dan mi se više nisu javljali nikakvi simptomi. Od slijedećeg jutra vid mi se muti ako se pogledom fokusiram na nešto, nekoliko puta moram otvoriti i zatvoriti oči kako bih uspjela pročitati npr. e mail ili sitniji tekst na dopisu (do prošlog tjedna nisam imala takvih poteškoća, nisam imala nikakvu dioptriju), imam osjećaj vrtoglavice, više zapravo osjećaj ljuljuškanja u glavi kada su mi oči otvorene i fokus prebacujem s jednog premeta na drugi. Ako zažmirim, ljuljuškanje postane slabije.

Trenutno sam izvan mjesta boravišta, pa se ne mogu javiti izabranoj liječnici obiteljske medicine. Na hitnu nisam išla, nisam sigurna jesu li moji simptomi nešto što bi iziskivalo javljanje na hitnu? Nisam niti sigurna jesu li simptomi neurološke ili oftamološke prirode? Razmišljala sam otići privatno ovdje uraditi neke preglede jer navedeni simptomi ne prestaju, ali nisam sigurna kome se prvo javiti? Možete li me molim Vas uputiti od kuda da krenem?

Hvala najljepša!

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

25.05.2015. 23:50

Iako ste dobro opisali svoje simptome, Vaše pitanje pokazuje koliko je ponekad teško dati prave preporuke samo na temelju pitanja na forumu... Kako se simptomi ne smanjuju, a nije Vam dostupna liječnica obiteljske medicine, bilo bi korisno da napravite opći neurološki pregled. U sklopu neurološke obrade svakako će biti potrebno napraviti i očni pregled, a ako se vrtoglavice nastave, i pregled specijalista za uho, grlo i nos.
Moguće je i da je uzrok vaših simptoma jednostavan, poput pada krvnog tlaka zbog promjene klimatskih uvjeta.